Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Mexičania sa búria: Desiatky tisíc ľudí protestovali proti manželstvám homosexuálov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR)

MEXIKO - Desiatky tisíc ľudí v metropole Mexika sa v sobotu zapojili do protestu proti iniciatíve prezidenta Enriqua Peňu Nieta uzákoniť manželstvo ľudí rovnakého pohlavia. Uviedla to dnes agentúra AP. Podľa organizátorov z Národného frontu za rodinu sa protestného pochodu zúčastnilo približne 215.000 ľudí.

Demonštranti oblečení v bielom držali biele balóny a transparenty, ktoré varovali pred manželstvami ľudí homosexuálov a požadovali právo rodičov ovplyvňovať sexuálnu výchovu na školách. 

FOTO Mexičania sa búria:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

"Nie sme proti niečej sexuálnej identite," povedal evanjelický kňaz Abraham Ledesma, ktorý pricestoval do Mexika kvôli protestu z pohraničného mesta Reynosa. "Sme však proti snahám vlády vnucovať genderovú ideológiu do školstva. Ako náboženskí vodcovia nechceme byť donútení sobášiť páry rovnakého pohlavia a nazývať to manželstvom." Ďalší držali v rukách transparenty s nápisom: "Adoptované dieťa si zaslúži mať matku a otca."

FOTO Mexičania sa búria:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Na opačnej strane policajnej barikády, ktorá oddeľovala dve strany mexického Pomníku nezávislosti sa zatiaľ zhromaždilo niekoľko stoviek zástancov manželstiev rovnakého pohlavia.
"Oni môžu byť väčšina," povedal aktivista za práva homosexuálov a učiteľ Felipe Quiroz. "Avšak to, že sú väčšina neznamená, že môžu odňať práva menšinám. To by nás priviedlo do temnej doby - do fundamentalizmu."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu