Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Unikol odkaz od uväzneného radikála: Zachránime nasledovníkov Pána, bezvercom stínajte hlavy!

Tanveer Ahmed
Tanveer Ahmed (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Tanveer Ahmed je vrah z Pakistanu, ktorý sa netají radikálnymi názormi. Už dôvod jeho vraždy je extrémny, no v šírení jeho názoroch mu zrejme nezabránilo ani väzenie. Inak by nemohol poslať odkaz všetkým, ktorým je podľa Ahmeda cudzí pravý islam.

Ahmed sedí v Škótsku za vraždu moslimského Pakistanca Asada Shaha. Toho dobodal v Glasgowe za to, že na Facebooku zaželal kresťanom peknú Veľkú noc. "Príjemný piatok a veľmi veselú Veľkú noc, najmä milovanému kresťanskému národu... Začnime nasledovať svätého Ježiša Krista a byť úspešní v oboch svetoch." Shah patril tiež ku vetve islamu známej ako Ahmadíja, ktorá má oproti ortodoxnému islamu rozdiely vo vierouke.

Najnovšie sa Ahmed dostal opäť do povedomia. Radikál odkázal na audiozázname, aby stínali ľuďom hlavy za to, že znevažujú islam. Prehovoril aj k vražde, ktorú spáchal. "Mal som tú česť, že som ho mohol navždy poslať do pekla," znie na zázname s tým, že Shah nepatril k rovnakej vetve islamu ako Ahmed.

"Ktokoľvek teraz počúva môj hlas, mal by sa zaviazať k ochrane proroctva. Zachránime nasledovníkov nášho Pána pred pádom do pekiel. Je len jediný trest pre tých, ktorí napádajú našu vieru: odrežte im hlavu, odrežte im hlavu, odrežte im hlavu," opakuje Ahmed. Jeho odkaz zrejme unikol ako telefonát zo škótskej väznice.

Únik nahrávky pobúril škótsku poslankyňu Margaret Ferrierovú. Pýta sa polície, ako je možné, že sa toto stalo. Podľa nej je hrozné, že vyhrážanie komunity Ahmadíji je ohrozovaná nielen doma, v Pakistane, ale aj na britských ostrovoch. Radikál sedí vo väzení a svoju vraždu neľutuje. „Keby som to neurobil, určite by to urobil niekto iný a na svete by tak bolo oveľa viac násilia,“ bráni sa zvrátenou logikou Ahmed.

Viac o téme: IslamistaTanveer Ahmed
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu