Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bezpečnostné zložky v pozore: Ďalší útok nožom na izraelského vojaka, okamžitý zásah

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelské bezpečnostné zložky dnes zneutralizovali Palestínčana, ktorý nožom zaútočil na izraelského vojaka a poranil ho na hrudi. Vojaci Palestínčana postrelili a zadržali. Incident sa odohral v blízkosti židovskej osady na západnom brehu Jordánu.

Agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady informovala, že Palestínčan sa najprv pokúsil preniknúť do židovskej osady Efrat. Jeho zámer vďaka elektronickému zabezpečovaciemu systému spozorovali izraelské hliadky, ktoré ho začali prenasledovať. Palestínčan následne nožom zaútočil na jedného z izraelských ozbrojencov. Zranenia izraelského vojaka sú vážne, informoval spravodajský server Ynetnews. 

Dnešný útok je zrejme súčasnou novej vlny palestínskych násilností, ktoré sa obnovili v posledných dňoch po relatívne dlhom období pokoja. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na tohtotýždňovom zasadnutí svojej vlády pripustil, že počet palestínskych útokov môže stúpnuť aj v súvislosti s blížiacimi sa židovskými tzv. vysokými sviatkami.

Palestínske útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí si doteraz vyžiadali životy 40 Izraelčanov. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život najmenej 215 Palestínčanov – väčšina z nich boli podľa Izraela útočníci. Zvyšní zahynuli pri zrážkach s izraelskými vojakmi.

Izrael vidí za krviprelievaním palestínsku vzburu, avšak Palestínčania tvrdia, že tieto násilnosti sú aj dôsledkom ich frustrácie zo zmrazeného mierového procesu a už niekoľko desiatok rokov trvajúcej izraelskej okupácie palestínskych území.

Viac o téme: IzraelPalestínčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu