Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nenávisť Newyorčanky prekročila hranice: Zaútočila na moslimky tlačiace kočíky s deťmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com/)

NEW YORK - Newyorčanka zaútočila na dve moslimky tlačiace na ulici športové kočíky so svojimi malými deťmi a pokúsila sa jednej z nich strhnúť hidžáb, moslimskú šatku zahaľujúcu vlasy, krk a poprsie. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie amerických úradov.

V súdnych dokumentoch sa uvádza, že Emirjeta Xheliliová vo štvrtok popoludní 8. septembra pristúpila neďaleko svojho bydliska v newyorskej štvrti Brooklyn k ženám a jednu udrela do hlavy, pritom vykrikovala oplzlé slová a povedala jej, aby odišla z Ameriky. Úrady dodali, že Xheliliová sa snažila prevrátiť kočík ženy na zem a neskôr vytrhla kočík z rúk druhej ženy.

Xheliliová čelí obvineniam z napadnutia, zastrašovania a ohrozovania zdravia dieťaťa. Okresná prokuratúra v Brooklyne označila prípad za zločin z nenávisti. Podozrivá sa nachádza vo väzbe s možnosťou prepustenia na kauciu vo výške 25.000 dolárov. Jej právnik pre denník New York Daily News povedal, že jeho klientka nebola nikdy v minulosti zatknutá.

Viac o téme: MoslimkyNew York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu