Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brutálny útok v Británii: Partia mladíkov napadla dvoch Poliakov, jeden zomrel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN – Asi dvadsaťčlenný dav mládeže prepadol v anglickom Harlow dvojicu Poliakov, jeden z nich na následky zranení zomrel. Polícia doteraz zadržala šesť mladíkov a po ďalších pátra, napísal dnes na svojom webe denník London Evening Standard.

Incident sa odohral v sobotu neskoro večer. Skupina, v ktorej podľa policajtov boli i dievčatá, najskôr na oboch asi 40-ročných Poliakov pokrikovala nadávky, potom na nich zaútočila. Jeden z napadnutých utrpel vážne poranenia hlavy, ktorým v pondelok v nemocnici podľahol. Druhému útočníci zlomili ruku a poranili brucho. Polícia čin, ktorý označila za nenávistný, vyšetruje ako vraždu. Dolapených zatiaľ bolo šesť mladíkov, päť pätnásťročných a jeden šestnásťročný.

Radní mesta nad udalosťou vyjadrili znepokojenie. Radní Jon Clempner povedal, že ho správa o útoku šokovala. "Nevieme zatiaľ s istotou povedať, čo bolo motívom, ale nech už to bolo čokoľvek, takéto útoky v Harlow nikdy nebudú mať miesto," dodal. O motíve zatiaľ polícia neinformovala, hoci udalosť označila za čin z nenávisti. Podľa vyšetrovateľov si obaja Poliaci vyšli do reštaurácie, pred ňou ich potom skupina napadla.

Po júnovom referende, v ktorom sa Briti vyslovili pre odchod z Európskej únie, je zo Spojeného kráľovstva hlásených viacero prípadov napadnutia Poliakov. V krajine ich podľa oficiálnych údajov z roku 2014 žije asi 790.000, čo ich robí po Indoch druhou najväčšou komunitou prisťahovalcov v krajine.

 

Viac o téme: NapadnutieLondýnBritániaBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu