Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové vesmírne signály priniesli ďalšiu záhadu: Môžme dopadnúť ako pôvodní Američania!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock.com)

ZELENČUKSKAJA - Podivné signály zo slnečnej sústavy. Takýto jav spozorovali astronómovia už viac ako pred rokom. Podľa vyjadrení vedcov môže ísť iba o prírodný úkaz. Astronómovia majú ale podozrenie, že ide práve o signály potvrdzujúce mimozemský život.

Vesmír je pre človeka ešte stále jedna veľká a neobjavená záhada. Neustále štúdie, hľadania a bádania po tom, čo všetko sa tam hore nachádza. S najnovším objavom prišli astronómovia zo stanice ruskej akadémie vied v oblasti Zelenčukskaja, za pomoci rádioteleskopu  typu RATAN – 600. 
 
Zachytené signály s najväčšou pravdepodobnosťou pochádzajú zo slnečnej sústavy pomenovanej HD 164595 v súhvezdí Herkula. Tá je od našej planéty vzdialená niečo cez 95 svetelných rokov. Podľa vedcov je možné, že sa v sústave nachádza oveľa viac zatiaľ neobjavených planét. 
 
Signál, ktorý bol zachytený, a ktorému sa už viac ako rok venujú vedci, môže byť prírodného charakteru. Tak ho spoločne aj označujú. Jedna z možností je, že gravitačné pole hviezdy môže posilňovať a odrážať signály odinakiaľ. A ďalšou alternatívou môže byť, že zrkadlilo signál priamo zo Zeme. Aj cez všetky tieto vedecké teórie, sa astronómovia obrátili so svojimi otázkami na projekt SETI. Ide o projekt zameraný na hľadanie mimozemskej civilizácie. 
 
Jeden z astronómov Paul Gilster sa vyjadril, že nechcú spochybňovať výsledky vedcov ale bola by škoda, keby sa nevykonal ďalší výskum venovaný mimozemskej civilizácií. Vedci zhodnotili možnosť, že keby aj išlo o civilizáciu žijúcu mimo nás, muselo by ísť o veľmi vyspelých jedincov, ktorí sú schopní používať energiu ponúkanú v solárnej sústave. Preto je potrebné si odpovedať, či sa vôbec oplatí, takýto druh civilizácie kontaktovať. 
 
 "Keby nás navštívili mimozemšťania, výsledok by bol veľmi podobný tomu, ako keď Kolumbus pristál v Amerike. A to pre pôvodných obyvateľov nedopadlo veľmi dobre," vyjadril a zároveň varoval svojimi slovami známy fyzik Stephen Hawking. Astronómovia si ale stoja za svojim tvrdením, že táto pre nás cudzia a vzdialená civilizácia je omnoho staršia a vyspelejšia ako my. Preto sú presvedčení, že by k našej planéte a ľuďom na nej žijúcej boli priateľskí a mierumilovní. 
Viac o téme: VesmírVedciMimozemská bytosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu