Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nová divoká teória o zavraždení Kennedyho: Slovo na smrteľnej posteli, ktoré môže zmeniť dejiny!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kennedyho smrť neprestáva udivovať. Aj napriek tomu, že oficiálna verzia hovorí o útočníkovi ako o vlkovi samotárovi, na verejnosť vyplávali zase nové, ale nepodložené informácie. Za atentátom obľúbeného prezidenta mal stáť niekto z jeho vlastných.

Americký prezident John F. Kennedy bol zavraždený jedným z členov vlastnej ochranky, píše sa v novej knihe. Šokujúcu správu citujú britské médiá po tom, čo sa mal na smrteľnej posteli priznať jeden z členov ochranky filmovému režisérovi Oliverovi Stoneovi. Ten ho kontaktoval po tom, čo Stone nakrútil jeho film JFK v roku 1991. Správy vyplávali podľa médií na povrch až teraz, keď sa chystá vydanie novej knihy o 69-ročnom režisérovi.

Člen ochranky si mal Stonea zavolať do nemocnice, kde sa liečil z rakoviny. Muž pomaly umieral a tak chcel prezradiť zrejme jeho posledné tajomstvo. Podľa portálu thesun.co.uk mu povedal, že drží tajomstvo, ktoré vie len jeho syn. "Niekto z jeho vlastného tímu vystrelil na prezidenta."

Na otázku, prečo až teraz vyplávali informácie na povrch, odpovedal autor novej knihy o režisérovi Stoneovi Matt Zoller Seitz, že dnes, keď je bývalý ochrankár a jeho syn po smrti, mohol kľudne rozprávať.

Dodnes konšpirátori milujú vymýšľať rôzne teórie o atentáte na Kennedyho. Fakty sú však takéto: Pri návšteve Texasu bol v Dallase na námestí Dealey Plaza v piatok 22. novembra 1963 o 12:30 miestneho času prezident Kennedy v otvorenej limuzíne Lincoln zasiahnutý troma strelami do krku a hlavy.

Jedna z guliek vážne zranila v tom istom aute texaského guvernéra Johna Connallyho (prežil), nezranená zostala jeho manželka Nellie aj prvá dáma USA Jacqueline. Tá hneď po streľbe vyliezla na zadnú časť vozidla a na sedadlo sa vrátila so slovami: "Mám v ruke jeho mozog!" a "Zabili mi manžela!". Limuzína rýchlo došla do blízkej nemocnice, kde bol JFK o 13:00 vyhlásený za mŕtveho. Hodinu a pol nato zložil na palube lietadla Air Force One prezidentskú prísahu viceprezident Lyndon Johnson.

Asi o 12:33 opustil budovu skladu učebníc predným vchodom Lee Harvey Oswald (24), zrejme atentátnik. O 13.15 na ulici zastrelil policajta a o 13:50 bol zatknutý. Dva dni nato ho pri prevoze do inej väznice, v priamom televíznom prenose, zastrelil majiteľ nočného klubu v Dallase Jack Ruby.

Viac o téme: JFKJohn Fitzgerald Kennedy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu