Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smrť kvôli cucfleku: Tínedžer (†17) si užíval s priateľkou, potom prišla tá najstrašnejšia chvíľa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

MEXICO CITY - Sedemnásťročnému tínedžerovi z Mexika sa urobilo zle počas rodinnej večere. Privolaní záchranári robili, čo mohli, no ich snaha bola márna. Mladík krátko nato zomrel. Príčina jeho úmrtia je naozaj nezvyčajná; za všetko vraj môže cucflek na krku.

Julio Macias Gonzales z mexickej metropoly mal nedávno rande so svojou o sedem rokov staršou priateľkou. Potom sa vrátil domov, aby povečeral s rodinou. Urobilo sa mu však strašne zle, dostal silné kŕče. Rodičia okamžite privolali sanitku, no zdravotníci mu už nedokázali pomôcť a po prevoze do nemocnice mladíka prehlásili za mŕtveho. 

Tragédia krásnej a zdravej dievčiny (†21): Brala lieky, po mesiaci odpadla a zomrela

Vykonaná pitva preukázala, že Julio dostal mŕtvicu. Na krku mu našli cucflek, ktorý spôsobil vznik krvnej zrazeniny a tá potom putovala putovala do mozgu. Rodičia teraz vinia zo smrti svojho syna jeho priateľku, no tá sa záhadne vyparila. 

Podobný prípad sa odohral v roku 2011 na Novom Zélande. Štyridsaťštyriročná žena tam čiastočne ochrnula po tom, ako dostala porážku. Lekári dlho nevedeli nájsť príčinu, no potom si na pravej strane krku všimli miznúcu modrinu a pod ňou poškodenú hlavnú tepnu. Vytvorená zrazenina sa dostala do srdca pacientky, v dôsledku čoho stratila cit v ľavej ruke. "Pokiaľ mi je známe, ide o prvý prípad, kedy hospitalizovali niekoho kvôli cucfleku," povedal vtedy Teddy Wu, doktor z nemocnice Middlemore Hospital v Aucklande. Žene naordinovali lieky, ktoré zrazeninu rozpustili a nakoniec sa plne uzdravila. 

Smrť kvôli cucfleku: Tínedžer
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Čo je cucflek?

Cucfleky sú fľaky pripomínajúce modrinu na ľudskom tele, väčšinou na krku. Spôsobuje ich sanie kože na svojom partnerovi, čo vedie k prasknutiu ciev a následnému vytvoreniu modriny. Cucflek zvyčajne mizne po týždni až dvoch. Urýchliť hojenie môžete tak, že na postihnuté miesto priložíte ľad. 

Viac o téme: SmrťCucflekKrvná zrazeninaMŕtvica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu