Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na dominantu Berlína vtrhli výtržníci: Demonštrovali proti utečencom!

(Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Na vrchu Brandenburskej brány v Berlíne protestovali dnes približne hodinu protiislamskí aktivisti, informovala agentúra AP. Demonštranti rozvinuli z tohto monumentu transparent s nápisom volajúcim po "bezpečných hraniciach". Okolo ikonickej berlínskej pamiatky sa okamžite zhromaždili davy turistov prezerajúcich si monumenty v tejto nemeckej metropole.

Polícia uviedla, že počas zásahu zadržali 15 osôb. Môžu čeliť obvineniam z prekročenia, zneužitia a porušenia zákonov o verejnom zhromažďovaní. Hovorkyňa polície mesta Berlín Patricia Brämerová povedala, že výtržníci patria do krajne pravicového paneurópskeho sociálno-politického hnutia Identitarian Movement, ktoré vzniklo vo Francúzsku.

Nemecká Spolková spravodajská služba (BND) začiatkom augusta uviedla, že túto skupinu začala bližšie sledovať, pretože má podľa nej v pláne rozvracať demokraciu. Hnutie totiž distribuovalo letáky s textami, ktoré tvrdia, že nemecká vláda sa pokúša nahradiť nemecké obyvateľstvo moslimskými prisťahovalcami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu