Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovský požiar v sklade: Oheň vypukol pri striedaní smien, 17 mŕtvych migrantov!

Požiar v Moskve
Požiar v Moskve (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Pri veľkom požiari skladiska dnes v Moskve zomrelo najmenej 17 ľudí. Oznámilo to ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Prečo objekt zachvátili plamene, zatiaľ nie je jasné. Vyšetrovatelia preverujú niekoľko možných verzií príčin nešťastia.

"Pri hasení bola objavená miestnosť zablokovaná ohňom. Hasiči prerazili jednu zo stien a vnútri našli 16 mŕtvych," oznámila tlačová služba ministerstva. O niečo neskôr úrady oznámili, že zomrela jedna z osôb, ktorej sa podarilo z budovy evakuovať.

Agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaného policajného činiteľa uviedla, že všetky obete boli migranti z Kyrgyzstanu, ktorí v sklade na severovýchode ruskej metropoly ilegálne pracovali a zrejme aj žili. "Podľa predbežných údajov boli všetci plynári," uviedol zdroj.

Požiar vypukol v ranných hodinách počas striedania smien, hasiči boli privolaní okolo 06:00 miestneho času (05:00 SELČ). Oheň sa rozhorel od lampy v jednej z miestností a postupne sa potom rozšíril po celej štvorposchodovej budove skladiska. Podľa rôznych informácií bolo z objektu zachránených dvanásť ľudí a štyri osoby sú v nemocnici. Do likvidácie požiaru bolo nasadených 140 hasičov.

Viac o téme: PožiarRuskoMoskvaMigračná kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu