Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mrazivé VIDEO Kayly (†26), ktorú znásilňoval vodca Daeš: Pomôžte mi, je to tu desivé!

Zničená Kayla Muellerová Zobraziť galériu (5)
Zničená Kayla Muellerová (Zdroj: ABC News)

NEW YORK - Americká humanitárna pracovníčka Kayla Muellerová bola unesená a nútená vydať sa za vodcu teroristickej organizácie Daeš Abú Bakr al-Bagdádího, ktorý ju pred smrťou mučil a sexuálne zneužíval. Teraz televízia ABC News zverejnila mrazivé zábery, na ktorých mladá dievčina prosí zo zajatia o pomoc predtým, než zahynula minulý rok pri nálete jordánskych lietadiel na sever Sýrie.

Kaylu (†26) znásilňoval samotný vodca Islamského štátu: Svedectvo o jej utrpení pred smrťou!

Záznam natočený v minulosti teroristami ako dôkaz, že Kayla je stále nažive, bol poslaný jej rodičom, ktorí ho poskytli televízii ABC News. "Moje meno je Kayla Muellerová. Potrebujem vašu pomoc. Som tu už pridlho a som veľmi chorá. Je to tu veľmi desivé," hovorí vystrašená dievčina do kamery. Ide pravdepodobne o jediné jej zábery urobené v zajatí.

Mrazivé VIDEO Kayly (†26),
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ABC News)

Otec Carl popísal okamihy, keď na videu prvýkrát zbadal svoju dcéru, ako katatonický stav. Nedokázal ani vstať. Podľa matky Marshe Kayla viditeľne schudla, ale verila, že má v sebe dosť síl, aby vytrvala.

Mrazivé VIDEO Kayly (†26),
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ABC News)

Kayla po absolvovaní vysokej školy v roku 2009 cestovala do severnej Indie a potom na územie Palestíny a Izraela, kde chcela pracovať v humanitárnych organizáciách. Neskôr sa vybrala do Sýrie pomáhať ľuďom, ktorých životy boli ohrozené vojnou a sústredila sa predovšetkým na deti.

Abú Bakr al-Bagdádí a Kayla Muellerová
Zobraziť galériu (5)
Abú Bakr al-Bagdádí a Kayla Muellerová  (Zdroj: SITA/Rodina K:M:)

Jej misia skončila neblaho v auguste 2013, kedy ju uniesli džihádisti spolu s jej priateľom, sýrskym fotografom Omarom Alkhanim. Toho však neskôr prepustili. Vodca Daeš potom svoju obeť osobne odviedol do domu veliteľa Abu Sayyafa, ku ktorému pri niekoľkých príležitostiach zašiel a sexuálne ju zneužil. Obával sa vraj totiž reakcie svojich manželiek na svadbu s cudzinkou, a preto si ju nenechal u seba.

Rodičia Kayly Muellerovej
Zobraziť galériu (5)
Rodičia Kayly Muellerovej  (Zdroj: ABC News)

Vypovedali o tom yazidské dievčatá držané v dome a taktiež Sayyafova manželka Umm, ktorú zajali v máji sily Delfa Force po tom, čo jej manžela zabili. Mladá vdova sa momentálne nachádza v irackej väzbe. Je obvinená z poskytovania podpory zahraničným teroristickým organizáciám, ktoré vyústili v smrť človeka a čelí trestu doživotného väzenia. Informoval portál mirror.co.uk.

Viac o téme: Islamský štátKayla MuellerDaešAbu Bakr Al-Bagdádí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu