Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Belgickým mestom otriasol mohutný výbuch: Zrútila sa časť športového strediska, jeden mŕtvy

Mestom Chimay otriasol mohutný výbuch Zobraziť galériu (2)
Mestom Chimay otriasol mohutný výbuch (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Mohutný výbuch otriasol dnes krátko po polnoci belgickým mestom Chimay nachádzajúcim sa vo Valónskom regióne na juhu krajiny. Výbuch, ktorý nastal v športovom stredisku, si vyžiadal jedného mŕtveho a zranenia ďalších štyroch osôb. Informujú o tom agentúry AP a DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Príčina explózie nebola bezprostredne známa, ani to, či išlo o haváriu alebo teroristický čin, keďže k prípadnej zodpovednosti za výbuch sa v nasledujúcich hodinách nikto neprihlásil. Podľa agentúry Belga sa v športovom stredisku nenachádzali žiadne iné osoby. Dve zo zranených osôb sa údajne nachádzajú vo vážnom stave.

Belgickým mestom otriasol mohutný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Časť centra sa podľa agentúry Belga zrútila a záchranári sa obávajú, že v ruinách sú uväznení ďalší ľudia. V dobe explózie bolo v športovom komplexe, ktorého súčasťou je aj bazén, niekokoľko ľudí.

Polícia danú oblasť uzavrela. Výbuch spôsobil aj zrútenie veľkej časti budovy. Chimay leží približne 120 kilometrov južne od hlavného mesta Brusel a má zhruba 10-tisíc obyvateľov. Belgické úrady sú v pohotovosti od marcových útokov na bruselskom letisku a v metre, ktoré si vyžiadali 32 obetí a vyše 300 zranených. K útokom sa prihlásila extrémistická skupina Daeš.

Viac o téme: VýbuchBelgickoChimay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu