Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hororový útok v Bruseli: Šialená žena v autobuse pobodala troch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikia.com)

BRUSEL - Belgická prokuratúra oznámila, že ženu, ktorá dnes v Bruseli zaútočila v autobuse nožom na troch ľudí, polícia následne postrelila, lebo podozrivá odmietla poslúchnuť príkazy príslušníkov.

Bruselskí prokurátori vo vyhlásení takisto napísali, že incident sa stal vo štvrti Uccle v belgickom hlavnom meste. Vo vyhlásení prokuratúry sa podľa tlačovej agentúry AP tiež uvádzalo, že "obete a podozrivého previezli do nemocnice na ošetrenie".

Belgická komerčná televízia VTM sa odvolala na nemenovaného bruselského prokurátora, ktorý povedal: "Nemáme nijaké náznaky, že to mal byť teroristický čin." Televízia dodala, že žiadna z obetí nie je zranená vážne.

Verejnoprávne médium RTBF dnes už skôr citovalo nemenované zdroje, podľa ktorých je polícia presvedčená, že incident nie je politicky motivovaný a že útočníčka mala duševné problémy. Belgicko je v stave vysokej pohotovosti od samovražedných bombových útokov z 22. marca na letisko a stanicu metra v Bruseli, keď zahynulo 32 ľudí. K útoku sa prihlásila extrémistická organizácia Daeš.

Viac o téme: ŽenaAutobusBodnutieBrusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu