Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V centre Prahy strieľali džihádisti: Strach a panika v uliciach, celé to však bolo inak!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

PRAHA - Paniku v centre Prahy vyvolala dnes akcia odporcov islamu, ktorí s použitím replík zbraní zinscenovali na Staromestskom námestí okupáciu českej metropoly džihádistami z Islamského štátu. Česká polícia akciu ukončila, avšak už predtým došlo k zraneniu niekoľkých ľudí, informoval internetový server iDNES.cz.

Ako uviedol policajný hovorca Tomáš Hulan, pri predstavení počas akcie došlo k použitiu rekvizít v podobe replík zbraní. Účastníci zrejme púšťali efekty a strieľali zo zbraní buď slepými nábojmi alebo išlo o airsoftové zbrane. Prezentácia vyvolala v lokalite paniku a polícia v spolupráci s úradníkom pražského magistrátu ukončila produkciu.

Za akciou stála Iniciatíva Martina Konvičku, známeho českého odporcu islamu, ktorej cieľom bolo zinscenovať okupáciu Prahy bojovníkmi IS. Jej hapening s názvom Okupanti obsadzujú Prahu povolili úradníci českej metropoly.Policajti zbrane ešte pred začiatkom podujatia skontrolovali a nenašli na nich žiadne nedostatky, pričom nedospeli k záveru, že by ich prechovávaním malo dôjsť k akémukoľvek protiprávnemu konaniu, konštatoval Tomáš Hulan.

Polícia záležitosť začala vyšetrovať pre podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy, tento proces je však v počiatočnom štádiu, vyplynulo z hovorcových slov.Iniciatíva chcela, ako uviedol jej hovorca Miroslav Adamec, upozorniť touto akciou na to, čo sa dnes a denne odohráva niekoľko tisíc kilometrov od nás a pomaly začína prenikať i k nám, do strednej a západnej Európy. Mnohí návštevníci centra českej metropoly však nepochopili, že ide o hru a v panike sa dali na útek s cieľom ukryť sa v okolitých hoteloch.

Viac o téme: PrahaDaešMartin Konvićka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu