Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Basejumper dokázal nemožné, umrel pri reklame: Posledné FOTO pre fanúšikov, o pár minút smrť!

Uli Emanuele Zobraziť galériu (5)
Uli Emanuele (Zdroj: Foto: Facebook)

LAUTERBRUNNEN - Obrovské nešťastie sa stalo na horách v Tirolsku. Muž, ktorý miloval extrémne športy, nešťastne zahynul pri tom, čo mal najradšej. Zabil sa na skalnatej stene, zarážajú je, že len o niečo neskôr zomrel v tej istej oblasti ďalší muž.

Extrémny športovec Uli Emanuele z južného Tirolska prišiel v stredu popoludní počas hrozivej udalosti na skalnej stene vo Švajčiarsku o život. Emanuele chcel natočiť vo švajčiarskom Lauterbrunnen video svojho skoku. Muž sa ale dostal do problémov a vrazil do skaly. Okamžite sa zrútil. Očití svedkovia razom privolali pomoc, ale bolo už, žiaľ, neskoro.  

Krátko pred haváriou zverejnil 30-ročný extrémny športovec na sociálnej sieti fotografie, na ktorých má prilbu, výstroj a kameru. Vo Švajčiarsku natáčal videá na objednávku pre firmu predávajúcu kamery pre adrenalínové aktivity. 

Uli zverejnil fotografiu krátko pred smrťou s popiskom, že je vo výške 3100 metrov nad morom a je pripravený na skok.
Zobraziť galériu (5)
Uli zverejnil fotografiu krátko pred smrťou s popiskom, že je vo výške 3100 metrov nad morom a je pripravený na skok.  (Zdroj: Foto: Facebook)

Zarážajúce je, že krátko po pridaní fotografie mu kamarát napísal, aby si dával pozor. O dve hodiny ďalší dopísal, že už je neskoro.

Ako informuje heute.at, Emanuele sa preslávil skákaním pomedzi skalné otvory. V posledných rokoch bol medzinárodne slávny hlavne pre odvážne skoky cez diery v skalách. Pre adrenalínový šport je špecifické oblečenie s názvom wingsuit.  

Basejumper dokázal nemožné, umrel
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Basejumper dokázal nemožné, umrel
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Basejumper dokázal nemožné, umrel
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Krátko nato sa stalo opäť nešťastie. Ďalšieho basejumpera stála jeho záľuba život. V tej istej oblasti zahynul 49-ročný Brit. Okolnosti tragickej nehody zatiaľ nie sú známe.   


Prečítajte si aj:

Ak máte strach z výšok, toto VIDEO nepozerajte: Slováci v Snine očividne milujú adrenalín!


Údolie Lauterbrunnen je považované za "Mekku basejumperov", a to nielen pre útesy, ale aj pre to, že veľa nehôd končí tragédiou. Od začiatku 80. rokov sa na svete stalo okolo 260 tragických nehôd basejumperov, z nich bolo asi 40 práve v Lauterbrunnen.

Viac o téme: NehodaTragédiaŠportovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu