Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajné účtovné doklady odhalené: Ukrajina zverejnila detaily o platbách šéfovi Trumpovej kampane

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

KYJEV - Národný protikorupčný úrad Ukrajiny zverejnil položky z kedysi tajných účtovných dokladov, ktoré údajne dokazujú, že ukrajinská proruská Strana regiónov vyčlenila sumy peňazí pre šéfa volebnej kampane amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, Paula Manaforta.

Informovala o tom dnes agentúra AP, ktorá tento týždeň uviedla, že Manafort pomohol ukrajinskej Strane regiónov tajne presmerovať najmenej 2,2 milióna dolárov do dvoch lobistických firiem vo Washingtone. Manafort pre webovú stránku Yahoo News povedal, že správa agentúry AP bola chybná.

Zverejnené účtovné doklady ukazujú, že Manafortovo meno je zapísané ako príjemca platieb v celkovej výške 12,7 milióna dolárov a je uvedené pri 22 plánovaných položkách. Národný protikorupčný úrad Ukrajiny však oznámil, že nemôže dokázať, že Manafort peniaze skutočne aj prijal, pretože namiesto neho potvrdili podpisom príjem iné osoby vrátane popredného poslanca zo Strany regiónov.

Šéf Trumpovej volebnej kampane odstúpil

Zo svojej funkcie dnes odstúpil Paul Manafort, šéf volebnej kampane republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Informovala o tom agentúra DPA."Paul Manafort mi dnes ponúkol svoju rezignáciu a ja som ju prijal. Nesmierne oceňujem jeho veľký podiel na tom, že sme sa dostali tam, kde dnes sme... Paul je skutočný profesionál a ja mu želám do budúcnosti veľa úspechov," uviedol na svojej internetovej stránke donaldjtrump.com republikánsky prezidentský kandidát.

Viac o téme: Donald TrumpUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu