Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Chladnokrvný atentát v zastupiteľstve: Dvoch komunistov odstrelili pred stovkami ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HANOJ - Dvoch popredných funkcionárov Komunistickej strany Vietnamu zavraždil dnes ich podriadený na zasadnutí provinčného zastupiteľstva za účasti stoviek ľudí. Oznámili to štátne médiá. Internetové noviny Thanh Nien uviedli, že páchateľ zaútočil na týchto mužov strelnou zbraňou v provincii Yen Bai, a to priamo v sieni, kde sa chystali viesť stretnutie s miestnymi predstaviteľmi. Postrelení zomreli po prevoze do nemocnice v dôsledku straty krvi.

Jednou z obetí bol predseda výboru komunistickej strany v uvedenej provincii, 57-ročný Pham Duy Cuong, ktorý bol aj členom straníckeho ústredného výboru, oznámila Vietnamská televízia. Ústredný výbor Komunistickej strany Vietnamu je najvplyvnejším vládnym orgánom v tejto krajine.

Druhou obeťou bol predseda provinčného zastupiteľstva, 52-ročný Ngoc Tuan, ktorý súčasne viedol stranícku organizáciu poverenú prideľovaním funkcií provinčným kádrom, napísala DPA.

Páchateľ, 53-ročný šéf provinčného úradu pre správu lesov Do Cuong Minh, sa po útoku postrelil do hlavy a je v kritickom stave.Podľa vietnamských médií došlo k takémuto incidentu v krajine, kde sú zbrane prísne evidované, po prvý raz. Vietnamský premiér Nguyen Xuan Phuc vycestoval na miesto tragédie, aby osobne viedol vyšetrovanie. Pred nemocnicou, kam previezli zranených, sa zhromaždili tisíce ľudí.

Viac o téme: VietnamKomunistická strana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu