Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia na dovolenke v Bulharsku: Michael (†29) zomrel na otravu krvi, pretože nemal peniaze

Michael Doyle
Michael Doyle (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Brit Michael Doyle, ktorý utrpel otravu krvi počas dovolenky v Bulharsku, zomrel po tom, čo nebol schopný získať dostatok peňazí na návrat do vlasti. Tamojší lekári ho v snahe o záchranu života šesťkrát operovali, ale ani to nestačilo. To, čo mu najviac chýbalo na ceste k uzdraveniu, bolo poriadne poistenie.

Dovolenka v Grécku sa zvrhla na boj o život: Laurie (25) sa bavila v bare, o chvíľu prišiel horor

Michael Doyle dovolenkoval v Bulharsku, keď pred tromi týždňami začal trpieť neznesiteľnými bolesťami brucha. Po všetkých zákrokoch na záchranu života sa snažil dostať späť do Veľkej Británie prostredníctvom cestovného poistenia. Náklady vo výške približne 20-tisíc libier mu však odmietli preplatiť, pretože na to sa krytie nevzťahovalo.

Jeho brat Marcus sa snažil získať peniaze na internete, ale nestihol to včas. Michealovi zlyhali obličky a zomrel na septikémiu. Pri jeho smrteľnej posteli stála aspoň jeho matka Mandy (51), ktorá priletela do Bulharska. Lekári ho po zlyhaní orgánov oživovali 35 minút, no bezvýsledne.

Tragédia na dovolenke v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Michael z Penhillu vo Swindone odcestoval do letoviska na Slnečnom pobreží s dvoma priateľmi  24. júla. Hospitalizovali ho iba štyri dni po príchode po tom, čo mu opuchlo brucho a všetci si mysleli, že má otravu z jedla. Jeho matka si na cestu za ním zobrala úver. Podľa nej poisťovne odmietajú zaplatiť výdavky na lekárske lety, ktoré stoja 22-tisíc (cca 25 500 eur) až 40-tisíc libier (cca 46 350 eur) a nechcú sa o tom ani baviť.

"Žil život naplno a vedel rozlíšiť správne od zlého, vždy pomáhal každému. Bol to dobrý chlapec, česť jeho matke a otcovi," vyjadril sa Michaelov kamarát Vince, ktorý s ním bol na tragickej dovolenke. Vyzbieraná finančná pomoc na stránke JustGiving vo výške 3200 libier (cca 3700 eur) bude teraz použitá na repatriáciu Michaelovho tela. Informoval portál thesun.co.uk.

Viac o téme: Michael Doyle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu