Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Svojho postu sa vzdal, získal však iný lukratívny flek: Z Faymanna je osobitný vyslanec OSN

Werner Faymann
Werner Faymann (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) Pan Ki-mun vymenoval do funkcie osobitného vyslanca OSN pre zamestnanosť mládeže bývalého rakúskeho spolkového kancelára Wernera Faymanna. Informovala o tom v piatok večer kancelária generálneho tajomníka, citovala ju agentúra DPA.

 V novom poste sa bude Faymann snažiť o posilnenie globálnej spolupráce v rámci znižovania nezamestnanosti mládeže, ktorú momentálne vo svete pociťuje približne 73 miliónov mladých ľudí. 

"Osobitný vyslanec OSN pre zamestnávanie mladých bude silným obhajcom v rámci riešenia kľúčových otázok ohľadne zamestnanosti mladých, zviditeľní tieto otázky a bude vyzývať na činnosť na všetkých úrovniach," povedal Pan. 

Werner Faymann (56) bol rakúskym kancelárom a tiež predsedom Sociálnodemokratickej strany Rakúska (SPÖ) v rokoch 2008-2016. Z oboch funkcií odstúpil v máji. Svoje rozhodnutie pritom zdôvodnil stratou podpory v radoch vlastnej strany, ku ktorej údajne došlo po tom, ako v prvom kole prezidentských volieb zvíťazil 24. apríla kandidát opozičnej, krajne pravicovej, Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Norbert Hofer.

Viac o téme: OSNPan Ki-munWerner Faymann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu