Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otrasný masaker na Štedrý deň: Detaily dvojnásobnej vraždy, neviem s tým spať, chcem trest smrti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

OSTRAVA - Krajský súd v Ostrave dnes začal riešiť minuloročnú dvojnásobnú vraždu bezdomovcov vo Frýdku-Místku, ktorú mal spáchať šesťdesiatjedenročný Jindřich Malysz. Na polícii sa ku všetkému priznal a detaily z jeho výpovede sú naozaj hrozivé.

Obžalovaný uviedol, že zabíjal v opitosti, tesne po štedrovečernej večeri, na ktorú ho jeho obete pozvali. Hostiteľa a jeho partnerku ubil brutálnym spôsobom drevenou tyčou. Obom spôsobil ťažké zranenia mozgu. "Som vrah. Neviem s tým spať. Zabil som dvoch ľudí. Chcem trest smrti," povedal pri výsluchu dnes už obžalovaný bezdomovec, ktorému hrozí až výnimočný trest. Podľa štátneho zástupcu nie je úplne jasný motív útoku. Za všetkým podľa neho bol alkohol a fakt, že obžalovaný má po jeho konzumácii sklony k agresivite.
 
Otrasný masaker na Štedrý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)
 
To sa prejavilo aj vlani na Štedrý deň. Malysz od rána popíjal víno. Pil s kamarátmi a potom s párom iných bezdomovcov vo veku 48 a 50 rokov. Stretol ich pri obchode a žena ho pozvala na štedrovečernú večeru. Pár býval v opustenom betónovom bunkri. Tam sa všetci traja vydali. Pili alkohol, žena pripravovala večeru. Po jedle pili ďalej a nakoniec sa medzi mužmi vyostril konflikt. Malysz tvrdí, že z hostiteľa dostal strach. Chcel utiecť. "Niečo sa mi nepáčilo. Neviem presne, čo. Jeho hlas znel čudne," povedal. 
 

Takmer neodhalená vražda Slováka (†35) vo Viedni: Pravda vyšla na povrch za zvláštnych okolností

 
Podľa stôp zaistených na mieste, oboch obyvateľov bunkra brutálne napadol drevenou tyčou. Spôsobil im predovšetkým rozsiahle poranenia mozgu. Mužovi napríklad na štyroch miestach prerazil lebku. Podľa znalcov obete zomreli niekoľko minút po útoku. Malysz potom odišiel a vrátil sa do opustených stajní, kde prebýval. Polícia ho zadržala po niekoľkých dňoch. "Konal som impulzívne. Bol som besný. Potom si nič nepamätám. Len, že som ich mlátil. Ani nevie, kde kam všade," dodal obžalovaný. Hlavné pojednávanie je naplánované aj na stredu. Je možné, že sudkyňa vynesie rozsudok.
Viac o téme: VianoceBezdomovecVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu