Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Autentické VIDEO z horiaceho lietadla v Dubaji: Panika a boj o život 300 ľudí na palube!

(Zdroj: Foto: Twitter/Rehan Quereshi)

DUBAJ - Panika, krik a zhon. Pocity a emócie, ktoré prežívali cestujúci lietadla leteckej spoločnosti Emirates po tom, ako musel ich stroj núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku v Dubaji. Rýchla evakuácia im zrejme zachránila životy.

Lietadlo leteckej spoločnosti Emirates, ktoré v stredu letelo z Indie do Dubaja muselo núdzovo pristáť za sprievodu mohutného dymu na dubajskom letisku. Dramatické chvíle zachytené na video ukazujú momenty, ako cestujúci v panike berú svoju batožinu a ako prebieha ich evakuácia. Ide o momenty, ktoré nasledovali pred tým, ako prišlo k explózií lietadla. 
 
Všetkých 300 cestujúcich a členov posádky haváriu prežilo. Pri hasení a boji s plameňmi vyhasol jeden hasičský život. Letecká spoločnosť nezverejnila a neinformovala o dôvodoch, ktoré nehodu spôsobili. Existuje podozrenie, že problémom bol práve podvozok lietadla. 
 
Trinásť ľudí utrpelo drobné zranenia pri nehode lietadla spoločnosti Emirates, ktoré v stredu núdzovo pristálo na medzinárodnom letisku v Dubaji a následne ho zachvátili plamene. Oznámil to výkonný riaditeľ aerolínií šajch Ahmad bin Saíd Maktúm, podľa ktorého všetkých zranených previezli do nemocnice. "Evakuácia bola vykonaná profesionálne. Posádka opustila lietadlo ako posledná," uviedol Maktúm podľa agentúry DPA. Dodal, že stroj bol v dobrom stave a absolvoval potrebné prehliadky. Verejnosť však vyzval, aby počkala na závery, ktoré prinesie vyšetrovanie incidentu.
     
K nehode došlo o 12.45 h miestneho času (10.45 h SELČ), a teda asi päť minút pred plánovaným pristátím lietadla s 282 cestujúcimi a 18 členmi posádky. Pilot Boeingu 777 smerujúceho z indického mesta Tiruvanantapuram do Dubaja požiadal o núdzové pristátie po vypuknutí požiaru v jednom z motorov. Na jednom z najrušnejších letísk na svete po nehode dočasne pozastavili prevádzku. Po niekoľkých hodinách ju však obnovili.
Viac o téme: LietadloLetiskoNúdzové pristátieDubaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu