Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodinná tragédia: Matka odbehla z domu, jej synovia sa (9, †5) pustili do fatálnej hry

K tragédii prišlo v tomto dome.
K tragédii prišlo v tomto dome. (Zdroj: WWL TV)

WASHINGTON - Americká polícia zadržala matku päťročného chlapca, ktorého nešťastnou náhodou zastrelil o štyri roky starší brat. Dvadsaťdeväťročná žena je obvinená zo zanedbania starostlivosti o dieťa, pretože nechala oboch súrodencov bez dozoru. Nanešťastie sa v dome rovnako, ako v rade ďalších amerických domácností, nachádzala pištoľ, ktorú dieťa objavilo.

Veľká rodinná tragédia: Deti sa šli hrať von, sestrička našla dvojičky (†3) na pokraji smrti

Podľa vyšetrovateľov citovaných agentúrou AP sa dvadsaťdeväťročná domáca ošetrovateľka Generra Brownová vypravila k prípadu chorého človeka do domu cez ulicu a nechala svoje deti samotné doma. Chlapci sa išli hrať do spálne rodičov a v skrini objavili nabitú pištoľ. Keď ju ten starší vzal do ruky, vystrelila a zasiahla mladšieho brata Melvina do hlavy. Bol na mieste mŕtvy.

Prípady detí nešťastne zastrelených svojimi súrodencami nie sú v USA nijako výnimočné, v posledných rokoch sa ale štatistiky zhoršujú. Počet incidentov, pri ktorých sa obeťou streľby stávajú malé deti, za posledné desaťročie stúpol takmer o dve tretiny oproti číslam z konca minulého storočia.

Americké nemocnice evidujú každoročne asi 500 detí, ktoré podľahnú strelným zraneniam. Sprísnenie pravidiel regulujúcich držanie zbraní sa ale kvôli mocnej lobby majiteľov zbraní na federálnej úrovni dlhodobo nedarí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu