Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Diera do pekla: VIDEO V Prahe sa prepadla vozovka, vodiči majú z krátera hrôzu

Prepadnutá cesta v Prahe. Zobraziť galériu (2)
Prepadnutá cesta v Prahe. (Zdroj: FB/Tomáš Portlík)

PRAHA - V utorok podvečer sa na Vysočanskej ulici v Prahe prepadla v dôsledku prívalových dažďov vozovka. Šoféri, ktorí zvyknú pravidelne chodiť touto cestou, teraz hovoria o obrovskom šťastí. Kráter s rozmermi približne 8 x 4 metra sa totiž mohol stať ľahko niekomu osudným.

FOTO galiby, ktorú zažil vodič smetiarskeho auta v bratislavskom Ružinove: Fúha, nepríjemné...

Neoznačené výtlky, výmole, rozpadávajúce sa krajnice, to všetko vodiči registrujú ako veľké, ale viac-menej bežné, nepríjemnosti na cestných komunikáciách. Dieru, aká vznikla v Prahe, však asi zažil len máloktorý z nich.

Diera do pekla: VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Tomáš Portlík)

Na internete kolujú zábery, ktoré svedčia o tom, že rozmery jamy by dokázali pohltiť aj auto. "Úplne ma mrazí, keď si uvedomím, že som tadiaľ včera v podvečer išla," napísala na sociálnej sieti Eva. "Mám úplne rovnaký pocit, viezol som tam o 16:14 mamku do Vysočian," reagoval Tomáš, ktorý pridal aj video. "To sa muselo prepadnúť tesne po tom, čo tam naši išli busom...," uviedla Kristýna. Iní opísali zase kráter ako cestu do pekla.

Obrovskú dieru má na svedomí prívalový dážď. Voda vymlela pod vozovkou kavernu a zrútilo sa niekoľko metrov stoky. Opravy potrvajú podľa portálu novinky.cz asi mesiac, takže vodiči sa budú musieť pripraviť na obchádzky. Rovnako aj tí, ktorí cestujú mestskou hromadnou dopravou.

V stredu spoločnosť Pražské vodovody a kanalizácie začala so zásypom kaverny. Popoludní už bola stabilizovaná na približne 90 % zásypom, nasleduje jej hutnenie a príprava na uzavretie prepadu betónovou doskou, ktorá následne umožní staveniskovú dopravu.

Viac o téme: KomunikáciaKráterDieraVozovkaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu