Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kúpaliská sa menia na zónu strachu: Množia sa sexuálne útoky utečencov na mladučké dievčatká

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TRAVEMUNDE/JUDENBURG - Minulý týždeň malo dôjsť podľa zahraničných médií k sexuálnemu obťažovaniu mladistvých dievčat na pláži aj na kúpalisku. Prvý prípad sa odohral v nedeľu večer v nemeckom Travemünde, kde sa skupinka mužov tmavšej pleti zamerala na 16-ročnú obeť. Druhý prípad sa stal v rakúskom Judenburgu, kde sa mal Afganec (45) nevhodne dotýkať maloletých (11, 14).

Švédsko hlási vlnu sexuálnych útokov: Víkendové hudobné festivaly sa zmenili na peklo!

Podľa nemeckého denníka Bild obťažovala v nedeľu večer skupina piatich až siedmich mužov dve dievčatá vo veku 15 a 16 rokov. Pokým mladšej sa podarilo utiecť, staršiu na pláži v Travemünde zatiahli hlbšie do vody, kde sa jej jeden dotýkal prsníka a snažil sa jej stiahnuť bikiny.

Mladšia kamarátka však stihla upozorniť priateľov, ktorí prišli na miesto incidentu. Vtedy muž svoju obeť pustil. Tínedžerky uviedli, že podozriví mali od 25 do 35 rokov. Všetci hovorili lámanou nemčinou pravdepodobne s východoeurópskym prízvukom. Hlavný vinník bol 180 až 185 cm vysoký, zarastený, s irokézskym účesom, tmavej pleti a svalnatej postavy. Skupinka sa mala baviť po albánsky.

Obťažovanie v bazéne

K sexuálnemu obťažovaniu dvoch dievčat malo prísť v piatok popoludní aj na verejnom kúpalisku v rakúskom meste Judenburg. Na sociálnej sieti o ňom informoval člen parlamentu za stranu FPÖ Wolfgang Zanger. Jeho príspevok bol zdieľaný v priebehu pár hodín 360-krát a špekulovalo sa aj o možnom znásilnení.

Plavčík Dieter Wallner však pre portál kleinezeitung.at uviedol, že keď sa dievčatá obrátia na plavčíka, v takýchto prípadoch okamžite kontaktujú políciu, bez ohľadu na to, odkiaľ páchateľ pochádza. K uvedenému prípadu síce došlo, ale nevie povedať, ako mal skutočne prebiehať. Bazénik s vírivým prúdom je totiž dosť tesný a podobné prípady, že niekto do niekoho narazí, sa im už stali aj s Rakúšanmi. Dodnes vraj nikdy nemali žiadne problémy so žiadateľmi o azyl. Zároveň vyvrátil fámy, že došlo k znásilneniu, alebo že by mali utečenci vstup zdarma.

Polícia incident potvrdila a Afganec je momentálne vyšetrovaný kvôli sexuálnemu obťažovaniu. Prípad bude odovzdaný štátnemu zástupcovi. Muž vinu popiera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu