Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena si na dovolenke myslela, že nasadá do taxíka: O pár minút zažila najhoršie peklo!

Spiti valley of Himachal Pradesh
Spiti valley of Himachal Pradesh (Zdroj: Foto: TASR)

MANALI - Chvíle hrôzy prežila 25-ročná turistka v Indii. Vo svojej vysnívanej krajine chcela prežiť nezabudbuteľné chvíle. Netušila ale, že prežije peklo. Dvaja muži ju brutálne znásilnili.

Izraelčanku (25) znásilnili neďaleko horského turistického letoviska Manali v nedeľu skoro ráno. Podľa polície žena chcela navštíviť mesto Kaza v štáte Himáčalpradéš. Zháňala si taxík. Znenazdajky pred ňou zastalo auto bez štátnej poznávacej značky. V domnení, že ide o taxík, nasadla. V aute bolo šesť chlapov. Vozidlo zastavilo na opustenom mieste a dvojica mužov ženu znásilnila. Dvoch zo šiestich podozrivých z auta už policajti zadržali a momentálne ich vypočúvajú, po ďalších štyroch stále pátrajú. Informovala o tom dnes agentúra AP. 

"Lekárske vyšetrenie bolo vykonané, poslali sme ho znalcovi pre vypracovanie znaleckého posudku. Žena oznámila, že hľadala auto alebo akékoľvek vozidlo v blízkosti Manali, keď sa jej ponúkol odvoz," povedal Padam Chand z miestnej polície pre Times of India


Prečítajte si aj:

VIDEO Spoveď dievčaťa (16) pred celým národom: V televízii porozprávala o znásilnení 33 mužmi


Žena nevie vozidlo podrobne opísať, ale polícia ju ubezpečila, že vykoná maximum pre dolapenie páchateľov. Spolieha sa aj na záznamy z kamier, ktoré sú umiestnené po okolí. "Sťažnosť bola registrovaná. Overujeme video stopy. Vyšetrovanie mieri správnym smerom," doplnil Chand.

Incident sa stal skoro ráno, keď bola ešte tma. Žena sa ale dostavila na policajnú stanicu až okolo 10-tej hodiny spoločne s priateľom. Polícia teraz zhromažďuje všetky dôkazy. V Manali bola pred tromi rokmi znásilnená trojicou mužov vtedy tridsaťročná Američanka.

Obľúbené miesto turistov

Mesto Manali navštevujú zahraniční i domáci turisti, ktorí mieria za krásami miestnych malebných údolí, pre ženy ale stredisko nie je úplne bezpečné. V roku 2013 tu traja muži znásilnili americkú turistku, ktorá ako stopárka nasadla do ich kamiónu.

Téma násilia na ženách sa v Indii dostala do popredia spoločenského záujmu v roku 2012, kedy v hlavnom meste zomrela študentka, ktorú v idúcom autobuse brutálne znásilnila skupina mužov. Jeden z nich neskôr spáchal vo väzení samovraždu, štyria boli odsúdení na trest smrti. Posledný z nich, ktorý bol v čase útoku maloletý, sa už dostal z väzenia na slobodu. Prípad vyvolal v celej krajine protesty a prinútil vládu k zmene zákonov na ochranu žien. Napriek tomu počet násilných činov výrazne neklesol a súdy často nestíhajú páchateľov efektívne trestať.
 

Viac o téme: ZnásilnenieTuristkaManali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu