Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Škandalózna návšteva thajského princa: FOTO Pristihnutý, zosmiešnený a potom prišla pomsta

Aj takto sa dá Zobraziť galériu (5)
Aj takto sa dá "reprezentovať". (Zdroj: Twitter/Andrew McGregor Marshall)

MNÍCHOV - Potetovaný chrbát vyčnievajúci z mini crop topu, džínsy ledva držiace na páse, otvorené topánky a pudel Foo Foo na rukách! Takto dorazil thajský korunný princ Maha Vajiralongkorn (63) s milenkou Suthidou (32), 30-člennou ochrankou a svojím súkromným Boeingom 737 na mníchovské letisko. Jeho neštátnický a značne uvoľnený zjav sa dostal na titulné stránky nemeckých novín, čo tak rozhorčilo kráľovskú rodinu, že zadržala fotografovu manželku v Thajsku.

Exmanželka miliardára pobúrila svet vetou o masakre v Nice: Škandalózny STATUS rozmaznanej Rusky

Podľa denníka Bild priviedli polonahého princa do Bavorska nákupy. Za desať miliónov eur si zaobstaral Vilu Stolberg pri jazere Starnberg. Nejde však o nič výnimočné. Kráľovský potomok totiž rád utráca peniaze v Nemecku, kde trávi polovicu roka, za luxusný tovar, služby a bujaré oslavy. Tie už vystrojil aj svojmu psovi.

Na outfite korunného princa sa teraz baví celý svet.
Zobraziť galériu (5)
Na outfite korunného princa sa teraz baví celý svet.  (Zdroj: Twitter/Andrew McGregor Marshall)

Korunný princ nie je v Thajsku veľmi populárny. Aj jeho otec, kráľ Bhumibol (88), vie o neblahej povesti svojho syna a údajne chce zabrániť tomu, aby sa dostal na trón. Podľa časopisu Forbes je Bhumibol s majetkom v hodnote 35 miliárd eur najbohatším kráľom sveta a bonvivánsky život princa Vajiralongkorna je hradený zo štátnej pokladnice.

Thajská kráľovská rodina
Zobraziť galériu (5)
Thajská kráľovská rodina  (Zdroj: SITA/AP)

Korunný princ v uniforme.
Zobraziť galériu (5)
Korunný princ v uniforme.  (Zdroj: SITA/AP)

Kritika majestátu sa však v Thajsku nevypláca, pretože podľa tamojších zákonov môže skončiť "nespokojenec" až na 15 rokov za mrežami. O dôsledkoch svojho činu sa presvedčil aj škótsky novinár Andrew McGregor Marshall, ktorý zahanbujúce fotografie princa z mníchovského letiska zverejnil minulý týždeň na Twitteri.

Novinár s manželkou a synom.
Zobraziť galériu (5)
Novinár s manželkou a synom.  (Zdroj: FB/Andrew McGregor Marshall)

Po tom, čo sa ich chytil denník Bild a ostatné nemecké médiá, polícia urobila raziu v rodnom dome novinárovej thajskej manželky. Noppawan "Ploy" Bunluesilp bola práve na návšteve v Bangkoku s ich trojročným synom, keď ich spolu so svokrom dôstojníci vzali na policajnú stanicu. Počas domovej prehliadky polícia zabavila aj počítač a niekoľko ďalších vecí. Odmietla však uviesť, prečo ženu zadržali a vypočúvali.

Andrew McGregor Marshall je častým kritikom thajskej monarchie a vojenskej vlády. Do krajiny má zakázaný vstup. Vo vyhlásení vydanom z Hongkongu, novinár povedal, že jeho žena nemala nikdy nič spoločné s jeho činmi, a preto polícia nemá dôvod ju zadržať. Ak sa domnieva, že porušil thajské zákony, má sa usilovať o jeho vydanie do Thajska legitímnymi cestami. "Je neprijateľné, aby obťažovali nevinnú ženu len preto, že je za mňa vydatá," dodal.

Thajská polícia napokon uviedla, že manželku zadržala v súvislosti s fotografiami, ktoré Marshall pridal na svoj účet na sociálnej sieti a sú považované za "nevhodné". Podľa najnovších správ na novinárovom Twitteri už manželku aj so synom prepustili a odletela z Thajska do Edinburghu.

Viac o téme: Andrew McGregor Marshall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu