Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pán terorista, prečo zabíjaš? Dojemný odkaz mladej moslimky na VIDEU, ktorý nikto nečakal

Terorista
Terorista (Zdroj: YouTube)

NICE - Dvadsaťročná moslimská blogerka z francúzskeho mesta Nice natočila video, v ktorom siaha do svedomia teroristom, ktorí v mene Alaha zabíjajú nevinných ľudí. V krátkom videu nazvanom Vážený pán terorista krásna brunetka okrem iného obhajuje islam, ktorý podľa nej hlása lásku a toleranciu, nie nenávisť a fanatizmus.

Video, ktoré na internete už videlo viac ako 900 000 ľudí, uzatvára posolstvom, že svet sa teroristov nebojí, pretože je jednotný v boji proti nim. "Vážený pán terorista, môžeš mi vysvetliť, prečo zabíjaš rodiny, starých ľudí, mladé páry a deti ?," pýta sa na videu Maroua Bekkoucheová, ktorá sa narodila v Alžírsku, ale od troch rokov žije v Nice. Práve v tomto francúzskom meste minulý týždeň terorista zabil 84 ľudí, keď vrazil s nákladným autom do davu.

"Dobre vieš, že nemáš žiadne právo nad životmi ľudí. A prosím, nehovor mi hlúposti ako 'dostal som vo sne božské vnuknutia' alebo 'robím to v mene Alaha'", hnevá sa blogerka, ktorá obyčajne dáva na web videá o móde a tipoch na make-up. Teroristovi v mene všetkých moslimov zakazuje, aby svoje kruté, barbarské a neľudské činy spájal s krásnym náboženstvom islamom.

Mladučká blogerka tiež na videu kritizuje skutočnosť, že veľa používateľov sociálnych sietí nalieha na moslimov, aby sa za činy teroristov ospravedlnili. Ona sa vraj ospravedlňovať nebude, pretože tieto skutky neschvaľuje a s islamom nemajú podľa nej nič spoločné. "Islam vyjadruje lásku, a nie nenávisť, toleranciu, a nie fanatizmus, radosť a zdieľanie, a nie vraždy," uvádza moslimská blogerka na videu vo francúzštine s anglickými titulkami. 

Na záver Maroua teroristovi odkazuje, že ľudia sa ho neboja, pretože sú v boji proti nemu jednotní. "Nie som len Nice, Paríž alebo Francúzsko, som svet, my sme svet. Srdečne, svetová občianka," lúči sa Bekkoucheová s teroristom na videu.

Viac o téme: Niceútok BlogerkaIslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu