Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mstil sa za neurobenú skúšku? Mníchovský vrah sa liečil na psychiatrii a bral antidepresíva

Polícia v pozore
Polícia v pozore (Zdroj: SITA)

MNÍCHOV - Páchateľ piatkového útoku v Mníchove sa podľa servera Focus Online liečil na psychiatrii a bral antidepresíva. Osem z jeho deviatich obetí sú podľa bavorskej televízie ľudia vo veku od 15 do 21 rokov. Polícia útočníka zatiaľ identifikovala ako Davida S., ktorý nebol v styku s utečencami ani s radikálnou organizáciou Islamský štát.

Medzi obeťami sú traja kosovskí Albánci a podľa čerstvých policajných informácií bolo zranených 27 ľudí. Focus Online uviedol, že útočník sa liečil na psychiatrii. V piatok podľa tohto zdroja neprešiel skúškou v škole. Polícia, ktorá sa snaží objasniť motívy strelca, podľa Focusu preveruje aj hypotézu o tom, že sa snažil nalákať svojich vrstovníkov do reštaurácie McDonalds falošnú reklamou zverejnenú na Facebooku.

Pri útoku strelec zabil deväť ľudí. Focus uviedol, že medzi nimi boli dve dievčatá a šesť chlapcov vo veku od 15 do 21 rokov. Jednej obete bolo 45 rokov.Útočník, ktorému bolo 18 rokov, sa sám zabil a je desiatou obetí. Zranil 27 osôb.

Nebol to terorizmus

Útok, pri ktorom v piatok v Mníchove strelec zabil deväť ľudí a potom sám seba, nemal politický motív a nešlo o teroristický čin. Na tlačovej konferencii to dnes povedal mníchovský policajný riaditeľ Hubertus Andrä. Podľa neho z doterajšieho vyšetrovania ani nevyplýva, že mal útočník napojenie na utečencov alebo radikálov z takzvaného Islamského štátu (IS).

"Nie je tu absolútne žiadna spojitosť s islamskou republikou," povedal Andrä. Mníchovský prokurátor Thomas Steinkraus-Koch poznamenal, že strelec "trpel určitým druhom depresie". "Ide o chorobu, o formu depresie," povedal k dotazu, či sa útočník liečil na psychiatrii, ako o tom pred tlačovou konferenciou informovala niektoré nemecké médiá.

Andrä povedal, že útok bol "klasickým činom rozzúreného strelca", ktorý nekonal z politických pohnútok.

Viac o téme: MasakerStreľbaMníchov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu