Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia v ZOO: Mladý Slovák (†22) odišiel za prácou do Nórska, prišla šokujúca smrť

Miesto nešťastia Zobraziť galériu (2)
Miesto nešťastia (Zdroj: nrk.no)

OSLO - Slovák, ktorý pracoval ako sezónny brigádnik v zoologickej záhrade v Nórsku, zahynul v dôsledku explózie pri grilovaní. Ďalších dvoch zamestnancov ošetrili s ľahšími zraneniami na pohotovosti. Podľa riaditeľa zoo k niečomu takému rozhodne nemalo dôjsť.

Festival predčasne ukončila tragédia: V areáli záhadne zomrela iba 16-ročná Žofia!

Mladíka po pracovnom úraze, ktorý sa stal v sobotu ráno, prevážala letecká záchranná služba, no ešte vo vrtuľníku skonal. Lekári mu už nedokázali pomôcť a v nemocnici v meste Arendal ho prehlásili za mŕtveho.

"Sme veľmi zarmútení z tejto správy. Naše myšlienky sú s rodinami a zamestnancami, ktorí boli pri nešťastí. Je to ťažký deň pre nás v zoologickej záhrade," uviedol generálny riaditeľ zoo Per Arnstein Aamot pre denník NRK.

Tragédia v ZOO: Mladý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: nrk.no)

Podľa polície príčinou smrti bol výbuch grilu. Priebeh udalosti však nie je známy. Zoo dala gril mimo prevádzky až do odvolania. "Je to niečo, čo sa rozhodne nemalo stať," dodal Aamot s tým, že v spolupráci s políciou a inšpekciou práce sa budú snažiť zistiť, čo sa odohralo.

K nehode došlo blízko vchodu do Sveta kapitána Sabeltannsa. Ďalší dvaja zamestnanci skončili na pohotovosti s ľahšími zraneniami. Polícia miesto tragédie uzavrela. Pracovníkom, ktorí boli jej svedkami, ponúkli psychologickú pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu