Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Majiteľ letiska sa dočkal zrušenia domáceho väzenia: Domodedovo bolo terčom teroristov

Letisko Domodedovo
Letisko Domodedovo (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Moskovský mestský súd dnes zrušil domáce väzenie uvalené na majiteľa moskovského letiska Domodedovo Dmitrija Kamenščika, ktorý je obvinený v súvislosti s teroristickým útokom z roku 2011. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

Moskovský súd tak vyhovel odvolaniu, ktoré podal námestník generálneho prokurátora Vladimir Malinovskij, ktorý žiadal oslobodenie spomínaného miliardára. Podľa RIA Novosti si tak Kamenščik v dohľadnom čase bude môcť sňať elektronický náramok, pomocou ktorého Úrad pre výkon trestu sledoval jeho pohyb v domácom väzení.

Vyšetrovanie, ktoré sa proti Kamenščikovi pred časom začalo, pokračuje. Kamenščik, podobne ako celý rad bývalých i súčasných manažérov letiska čelia obvineniam za nedostatočnú kontrolu návštevníkov a cestujúcich na letisku Domodedovo. 

Pri výbuchu, ktorý sa odohral v príletovej hale Domodedova 24. januára 2011, zahynulo 37 ľudí a ďalších 172 ich bolo zranených. V oboch skupinách postihnutých boli aj cudzinci. Zranená bola aj slovenská herečka Zuzana Fialová. Výbušninu na svojom tele aktivoval atentátnik, ktorý sa nachádzal medzi ľuďmi čakajúcimi na svojich blízkych na letisku.

Viac o téme: ZrušenieDomáce väzenieDomodedovoDmitrij Kamenščik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu