Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasný prípad učiteľky zo škôlky v Česku: Detaily odporných praktík, TOTO detičky trpeli

Ilustračné foto
Ilustračné foto

FRANTIŠKOVY LÁZNE - Otrasný prípad sa odohrával v jednej z materských škôlok v Česku. Súd potrestal surovú učiteľku, ktorá týrala bezbranné detičky. Na povrch vyplávali odporné praktiky ženy, ktorá ich mala chrániť.

Učiteľka Vilma (49) z Materskej školy Pramienky vo Františkových Lázňach oslovovala malých škôlkarov parchant, nepodarok alebo dement. Trestala ich studenou sprchou, zalepením úst, bitím pravítkom po hlave, či ťahaním za vlásky. Po prevalení brutálnych praktík učiteľku razom vyhodili. Bránila sa, no neuspela. Krajský súd v Plzni definitívne potvrdil, že vyhadzov dostala oprávnene. "Takéto konanie napĺňa dôvod pre okamžité rozviazanie pracovného pomeru. Nie je prípustné, aby sa pedagóg dopúšťal pri plnení pracovných povinností takýchto excesov v dôsledku nespokojnosti so správaním detí, a vytváral tak atmosféru strachu. Naopak sa od neho čekává špeciálne citlivý prístup k deťom," cituje predsedníčku senátu český denník Právo.  

Riaditeľka bola s Vilmou kamarátka

Učiteľke dala výpoveď riaditeľka škôlky pod tlakom starostu. Podľa rodičov riaditeľka držala stranu agresívnej učiteľke, pretože boli kamarátky. Aj keď o neprimeranom správaní ostatné kolegyne vedeli, mlčali, lebo sa obávali o vlastné zamestnanie.  

Vilma nastúpila do škôlky koncom roka 2011. Vedenie mesta ale začalo neskôr dostávať množstvo sťažností zo strany rodičov na spomínanú pedagogičku. Podľa slov nahnevaných rodičov, deti chodili do škôlky so strachom, jeden chlapček pri pohľade na Vilmu dokonca nedokázalo udržať stolicu. "Syn sa bál chodiť do škôlky. Hovoril, že je tam zlá pani učiteľka. Stačilo, aby ju uvidel, a pokakal sa," vypovedala pred senátom nešťastná mama. 

Parchanti zasr...ný

Zarážajúce je, že Vilma sa ani netajila tým, že deti nemala rada. "Na jednej pedagogickej rade sa s riaditeľkou bavili o nejakých pezetkách. Nevedela som, o čo ide, a tak som sa ich opýtala. Obe sa smiali a povedali mi, že to znamená parchanti zas...aní," povedala žena na súde. Po tom, čo incident prepukol, starosta odvolala aj riaditeľku skôlky, pretože o všetkom vedela, no informácie tajila a správanie agresívnej učiteľky zakrývala.

 

Viac o téme: TýranieUčiteľkaFrantiškovy Lázne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu