Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Opitý vodič nabúral v Prahe 10 áut: VIDEO "spanilej" jazdy, ktorá mala kurióznu dohru!

Netrafil sa. Zobraziť galériu (2)
Netrafil sa. (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA - Na pražskom Smíchove v ulici Jindřicha Plachty mali v pondelok ráno majitelia zaparkovaných áut poriadnu smolu. Opitý šofér totiž 10 z nich nabúral a z miesta nehody utiekol. Polícia štyridsaťročného muža zadržala o niekoľko ulíc ďalej. Ďaleko sa kvôli svojej indisponovanosti zjavne nedostal. Na policajnom webe o tom informoval hovorca polície Jan Daněk.

Motocyklistovi (†24) sa stal včerajší deň osudným: Šmyk a náraz do protiidúceho luxusného auta

Pri nehode zasahovala polícia krátko po 6:00. Podľa oznámenia vodič Opla nabúral do niekoľkých zaparkovaných vozidiel, nechal svoje auto stáť uprostred ulice a utiekol preč. Policajti ho po niekoľkých minútach našli vo Víťaznej ulici, ako sedí na lavičke. "Dychová skúška ukázala takmer dve promile alkoholu v dychu," uviedol Daněk.

Opitý vodič nabúral v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Policie ČR)

Muž podľa neho skončil na lekárskom vyšetrení spojenom s odberom krvi a tiež mu bol zadržaný vodičský preukaz. "Celý prípad si do svojej kompetencie prevzali dopravní policajti spolu s kriminalistami, ktorí budú zisťovať všetky okolnosti celej dopravnej nehody," dodal. Muž je podozrivý z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Spôsobená škoda bola predbežne odhadnutá na viac ako 300.000 českých korún (cca 11 070 eur).

Vodič nabúral 10 áut

Tento rok v apríli sa podobný prípad stal na Vinohradoch, kde dnes už bývalý policajný pedagóg a dôstojník Karel Kadlec postupne narážal do áut, ktoré stáli pozdĺž cesty. Nabúral ich 29. Kadlecovi zistili 1,31 promile alkoholu, pred jazdou zrejme kombinoval alkohol s liekmi. Škoda na havarovaných vozidlách bola vyčíslená na viac ako dva milióny českých korún. Kadlec neskôr uviedol, že si uvedomuje následky svojho konania a chce zaplatiť spôsobené škody. Hrozia mu až tri roky väzenia, peňažný trest alebo zákaz činnosti.

Viac o téme: Opitý vodičPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu