Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obama varoval pred Trumpom a povedal: Prezidentský úrad nie je reality šou!

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Prezidentské voľby nie sú "televízna reality šou", vyhlásil šéf Bieleho domu Barack Obama v stredu večer počas interview pre talk šou moderátora Jimmyho Fallona z televíznej stanice NBC. Program bude odvysielaný dnes, napísala tlačová agentúra DPA.

Obama pochválil Hillary Clintonovú, ktorá si v primárkach v predchádzajúci deň zabezpečila nomináciu jeho Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb. Obama však Clintonovú priamo nepodporil; dnes ho ešte čaká stretnutie s jej rivalom Berniem Sandersom, ktorý sa takisto snaží získať nomináciu demokratov v prezidentských voľbách.

"Mojou hlavnou úlohou, ktorú chcem zohrať v tomto procese, je pripomínať americkému ľudu, že toto je vážna záležitosť," povedal Obama podľa prepisu interview, ktoré bude odvysielané dnes neskoro večer. "Viete, toto nie je televízna reality šou," dodal prezident. Obama tiež povedal, že s predpokladaným republikánskym nominantom na prezidentský úrad Donaldom Trumpom sa nerozprával.

Na otázku, či sú republikáni spokojní so svojím "rozvratným" kandidátom, Obama s vtipom odpovedal: "My sme. Ale neviem, aké pocity majú oni." Vážnym tónom však dodal, že situácia u opozičných republikánov "nie je v skutočnosti dobrá pre krajinu ako celok. Nie je to nič, čo by si mali demokrati želať". Prezident vyjadril nádej, že republikánska strana sa do budúcich volieb napraví a vráti sa k úlohe stredopravej strany.

Viac o téme: Donald TrumpBarack Obama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu