Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smrť rodiny pri požiari zahalená tajomstvom: Desivé scenáre náhody alebo vraždy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PODĚBRADY - Vyšetrovanie požiaru v panelovom obytnom dome v stredočeských Poděbradoch, po ktorého uhasení sa našli tri mŕtve telá - muža, ženy a malého dieťaťa -, prevzali od policajtov z Nymburku stredočeskí kriminalisti.

Podľa oficiálne nepotvrdených informácií totiž mohlo dôjsť k založeniu požiaru úmyselne s cieľom zakryť napríklad vraždu alebo iné delikty, informoval dnes spravodajský server Novinky.cz.

"Preveruje sa niekoľko verzií, ale vyšetrovanie je na začiatku. Informácie budú uvoľnené najskôr začiatkom budúceho týždňa," uviedla pre denník Právo hovorkyňa stredočeskej polície Michaela Nováková a potvrdila, že boli nariadené pitvy zosnulých. Informácie o tom, že by pred požiarom došlo k výbuchu, sa nepotvrdili.

České internetové servery, podobne ako jedna z komerčných televízií, už v utorok večer informovali s odvolaním sa na susedov z domu, že medzi manželmi, v ktorých byte došlo k požiaru, panovali spory. Iní zasa hovorili o tom, že otca rodiny videli s kanistrom benzínu mieriť do bytu. Oficiálne zdroje však ani jednu z týchto špekulácií zatiaľ nepotvrdili. 

Na likvidácii požiaru sa podieľali príslušníci ôsmich hasičských útvarov; situácia si vynútila preventívnu evakuáciu približne 60 ľudí z objektu.

Viac o téme: PožiarČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu