Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matka sa vyhne obvineniu prokurátora: Vlastný syn sa ocitol vo výbehu goríl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CINCINNATI - Prokurátor v americkom štáte Ohio nevznesie obvinenia voči matke, ktorej trojročný syn pred týždňom počas návštevy miestnej zoo spadol do výbehu goríl a bezprostrednej blízkosti gorilieho samca.

Vedenie zoo situáciu vyhodnotilo ako priame ohrozenie chlapcovho života a nariadilo usmrtiť 180-kilogramov vážiace zviera menom Harambe. Informovala o tom dnes agentúra AP. Prokurátor Joe Deters uviedol, že chlapcova matka mala v čase incidentu, ku ktorému došlo 28. mája, na starosti ďalšie tri deti a trojročný chlapec "sa jednoducho zatúlal" do gorilieho výbehu.

Viacerí očití svedkovia incidentu vypovedali, že gorila sa k chlapcovi nesprávala agresívne. Panikáriť začala až po tom, ako sa spoza ohrady začali ozývať výkriky návštevníkov vydesených vzniknutou situáciou. Vtedy gorila chlapca chytila a ťahala ho cez plytký jarok s vodou.

Na internete sa minulý týždeň objavila petícia za potrestanie chlapcových rodičov. Petícia cituje výpovede očitých svedkov, podľa ktorých sa chlapec opakovane pokúšal preliezť cez bariéry. "To malo rodičov viesť k tomu, aby ho odtiaľ okamžite odviedli," píše sa v petícii. Podľa agentúrnych správ chlapec sa do gorilieho výbehu dostal tak, že najskôr podliezol plot, potom preliezol cez kríky a napokon spadol do plytkého jarku s vodou. Dráma vo výbehu trvala približne desať minút.

Viac o téme: MatkaChlapecZooGorila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu