Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Známa česká televízia čelí škandálu: Uniklo VIDEO z porady, ako majú informovať o utečencoch!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: repro foto TV Prima)

BRATISLAVA - Škandál ako Brno. Unikla tajná nahrávka z porady českej televízie. Vedenie TV Prima svojim redaktorom jasne vysvetlilo, ako si predstavuje informovať o utečeneckej kríze.

Portál hlidacipes.org zverejnil niekoľko dôkazov, ktoré usvedčujú vedenie českej televízie Prima z diktovania ako majú informovať redaktori o utečeneckej kríze. A to vyslovene negatívne - utečenci majú vyzerať ako hrozba, problém či kríza. Porada bola zvolaná z dôvodu "ako ďalej informovať o utečeneckej kríze".

Akceptujte to alebo si zbaľte kufre

O nadiktovanom postoji majú svedčiť tieto slová šéfredaktorky. "Sme tu všetci zamestnaní, máme zamestnávateľa, ktorý má nejaký postoj. Ak ho akceptujem ja, akceptuje ho vedúci vydania, tak vy jednoducho vypočujete príkazov vedúceho vydania. Ak to tak nie je, tak vlastne neakceptuje fakt, že ste tu zamestnaní a potom nemá cenu, aby ste tu boli zamestnaní," hovorí na porade zo siedmeho septembra minulého roka šéfredaktorka spravodajstva Jitka Obzinová.

Názor sa musí rešpektovať

Na porade sa zúčastnil aj zástupca majiteľa televízie Luboš Jetmar. Ten varoval, že keď do Európy príde veľa utečencov, bude to znamenať veľkú hrozbu. Budú mať "Svoju pravdu, svoje videnie sveta, svoje náboženstvo, svoje pravidlá. Dostanete, samozrejme, všetci priestor k tomu niečo povedať, ale bol by som veľmi rád, keby sme ako televízia si na to urobili názor a potom ten názor rešpektovali," povedal Jetmar.

Vypočujte si celú nahrávku z porady

Portál Hlídací pes je presvedčený, že zverejnenie nahrávky je vo verejnom záujme. Pripomína tiež, že TV Prima je vplyvná česká televízia s treťou priečkou sledovanosti vo veku od 15 rokov. Slová na porade si nahral jeden z jej účastníkov, ktorý ju portálu pod zárukou anonymity odovzdal.

Televízia odhalenia portálu Hlídací pes komentovala so slovami, že ide o špekuláciu. "Špekulácie nikdy nekomentujeme a nebudeme ani v tomto prípade," povedala portálu Mediahub.cz Jana Mrákotová.

Viac o téme: ŠkandálTV PrimaUtečenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu