Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Turistka (†21) snívala celý život o dovolenke v Turecku: Posledný výlet pred návratom a bola mŕtva

Amarne sa Turecko stalo osudným Zobraziť galériu (3)
Amarne sa Turecko stalo osudným (Zdroj: profimedia.sk)

FETHIYE - O tejto krajine snívala celý život. Mladá Britka sa spolu so sesternicou vybrala do Turecka a užívala si každý jeden deň. Krátko predtým, než mala odletieť späť domov, si ešte chcela zajazdiť na štvorkolke. Tento nápad sa jej stal osudným.

Dvadsaťjedenročná Amarna Carthyová sa na polroka presťahovala do Turecka a pracovala tu ako svadobná plánovačka. Pred dvoma týždňami za ňou priletela sesternica Jakadi Clarková. Dievčiny si užívali voľno a chodili spolu na výlety. 

V pondelok, dva dni predtým, než sa mali vrátiť do Británie, chceli vyskúšať jazdu na štvorkolke. Boli to ich posledné spoločné chvíle. Na ceste pomalou jazdou blokovali dve dodávky, tak zastavili, aby nechali agresívnych vodičov prejsť. Keď však znova dupli na plyn, stratili kontrolu nad štvorkolkou a zo strmého kopca zleteli rovno do priekopy. Napriek tomu, že mala Amarna helmu, utrpela ťažké poranenia hlavy. Na mieste bola mŕtva. Jakadi previezli so zlomenou panvou do najbližšej nemocnice. 

Amarna milovala adrenalínové športy
Zobraziť galériu (3)
Amarna milovala adrenalínové športy  (Zdroj: profimedia.sk)

Carthyovej rodičia si na druhý deň vypočuli tú najhoršiu správu v živote. "V utorok mi zavolal jej kamarát a povedal, že Amarna je preč. Najprv som si myslela, že ju uniesli, no potom vysvitlo, že zomrela. V tom momente sa zastavil čas. Neverila som tomu, čo mi rozprával," hovorí mama Tashaka. 

Turistka (†21) snívala celý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Spolu s manželom teraz zháňajú peniaze na to, aby mohli telo nebohej dcéry previezť do rodného Anglicka. Keď to zdravotný stav umožní, prevezú aj Jakadi, ktorá musí ležať vo fixovanej polohe. 

Viac o téme: TureckoNehodaDovolenkaTragédiaŠtvorkolka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu