Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Diaľnicu do Bratislavy ochromili havárie: Vodič kamióna zrážku neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BŘECLAV - Diaľnica D2 je na 46. kilometri v smere na Bratislavu uzavretá kvôli nehode dvoch kamiónov. Nehodu neprežil jeden z vodičov, povedal ČTK hovorca hasičov Jaroslav Mikoška.

Diaľniční policajti odkláňajú dopravu na exite 41 Podivín. "Do odstaveného kamiónu zozadu narazil druhý," uviedla hovorkyňa polície Kamila Haraštová. Oba kamióny boli zahraničné, odstavený z Rumunska, druhý z Chorvátska.

"Nehodu vyšetrujeme, čakáme na odťah oboch vozidiel, upratuje sa vozovka," uviedla Haraštová. Podľa nej sa z prvého kamiónu na diaľnici vysypali prevážané nápoje.

Dopravu pri Břeclavi dnes komplikuje aj ranná nehoda cisterny, ktorá prevážala tekutý dusík. Vodič kamióna dnes okolo 07.30 h pôvodne plánoval zísť z diaľnice zo smeru od Brna a pokračovať ďalej po ceste I/55 smerom na Hodonín, ktorý leží pri hraniciach so Slovenskom, ale vozidlo sa prevrátilo a začal z neho unikať dusík. Informoval o tom český spravodajský server Novinky.cz.

Vozidlo nešlo vysokou rýchlosťou a prevrátilo sa po prudkom manévri v zákrute, uviedol iný vodič a očitý svedok situácie. Z kamiónu najprv unikala nafta a olej, ale podľa hasičov neskôr začal samovoľne unikať aj kvapalný dusík, pravdepodobne cez poistné ventily. Policajti preto úplne zastavili premávku a presmerovávali vodičov na iné trasy.

Pri nehode sa zranil vodič kamiónu, ktorého vrtuľník previezol do nemocnice. Jeho zranenia však nebudú priveľmi vážne, uviedli záchranári. Doprava na mieste sa zrejme obnoví okolo 15.30 h, dodali Novinky.cz.

Viac o téme: NehodaKamiónBřeclav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu