Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zúfalí turisti v pýche Thajska: FOTO Dovolenkový raj sa pred ich očami zmenil na smetisko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

PHUKET - Thajská pláž na ostrove Phuket sa dočkala poriadnej razie. Miestne úrady zorganizovali ťažkú techniku na čele s bagrami a v obľúbenej destinácii, kam majú možno namierené aj Slováci, nezostal kameň na kameni.

Dovolenková destinácia v Thajsku zmenila tvár na nepoznanie. Podľa bangkokpost.com sa z pláže muselo pratať 36 nelegálnych obchodov. Táto demolácia je súčasťou veľkej akcie, v rámci ktorej sa na ostrove Phuket renovuje až 50 pláží. Po tom, čo kompetentní v marci upozornili Väčšina majiteľov s úradmi spolupracovalo, no nie všetci. Tak museli prísť na rad bagre.

Zúfalí turisti v pýche
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Čistiace práce" sa uskutočnili ešte v apríli tohto roka. Zástupca guvernéra ostrova Chokdee Amornrat potvrdil, že vláda sa snaží už od roku 2014 čistiť verejné pláže od nelegálnych rezidentov. Očista priestorov sa dotkne aj pláží Lepang a Layan.

Jedna z pláží v Thajsku
Zobraziť galériu (3)
Jedna z pláží v Thajsku  (Zdroj: Facebook)

Podľa Amornrata im úrady poskytli dostatok času na to, aby sa odtiaľ presunuli inam. "Sme zaviazaní vynucovať zákon, aby sme ochránili naše prírodne zdroje pre obyvateľov Phuketu a našu krajinu," dodal zástupca.

Padol aj posledný stánok

Na tomto mieste stál Bimi Beach Club

Fotka pred a po odstránení stánkov

Viac o téme: DovolenkaThajskoBangkokSurin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu