Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pokojný let z Nemecka sa zmenil po štarte v nervy drásajúcu drámu: Chcel si zapáliť a prišlo to!

Lietadlo spoločnosti Lufthansa Zobraziť galériu (2)
Lietadlo spoločnosti Lufthansa (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pasažieri letu z Nemecka do Kanady na svoj zážitok nikdy nezabudnú. Tesne po tragédii lietadla spoločnosti Egyptair boli na vlastné oči svedkom ako jeden pasažier môže ohroziť let. Všetko spustil zákaz zapáliť si na palube cigaretu. Potom sa diali veci.

Let z nemeckého Mníchova do kanadského Vancouveru nabral nečakaný smer po tom, čo sa jeden pasažier rozhodol, že to bez cigarety už nevydrží. Lietadlo muselo núdzovo pristáť v Hamburgu. Neznámy muž sa rozhodol zapáliť si cigaretu počas letu. Posádka napalube Airbusu A340 ho musela zastaviť.

Muž to však nevedel prekúsnuť a začal kričať. Celý vo vytržení sa následne pokúšal otvoriť dvere. A to vo výške 11 a pol kilometra. Našťastie ho posádka spacifikovala než ich stihol otvoriť. Po pristátí v Hamburgu ho zobrali na psychiatrické vyšetrenie, kde mu diagnostikovali mentálnu poruchu.

Pokojný let z Nemecka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Z tohto dôvodu to polícia ani nevyšetruje. Pasažier Dan Losch povedal kanadskej televíznej stanici CBC, že už na začiatku letu bolo vidieť, ako je mužovi nevoľno. "Rozhodli sa aj tak vzlietnuť. Počas letu bol čím ďalej, tým viac rozladený. Potom sa snažil zapáliť si cigaretu," povedal Losch.

Dan bol svedkom celeého incidentu, videl ako muž rozrušene vykrikuje. Situáciu veľmi dobre zvládla posádka, ktorú si pochvaľuje. "Kapitán bol úžasný. Všetko mal pod kontrolou, okamžite nariadil pristátie v Hamburgu."

Viac o téme: PasažierLietadloLufthansa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu