Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poplach v Čechách, evakuovali pražský magistrát: Chytili muža, ktorý nahlásil bombu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Česká polícia zadržala dnes popoludní v Hradci Králové 41-ročného muža, ktorého podozrieva, že dnes ráno anonymne oznámil uloženie bômb na viacerých miestach na území ČR vrátane železničných staníc v Prahe, Plzni a Pardubiciach a magistrátov v Prahe, Plzni či Jičíne. Polícia z týchto miest evakuovala stovky ľudí, žiadne výbušniny však nenašla, informuje server Novinky.cz.

Hovorkyňa policajného prezídia Markéta Janovská Novinkám potvrdila, že "muž bol dolapený v spolupráci s královohradeckými kriminalistami. V súčasnosti je 41-ročný páchateľ podozrivý z trestného činu šírenia poplašnej správy, za ktorý mu hrozí až päť rokov väzenia. V prípade, že škoda bude vyššia ako päť miliónov Kč (185.000 euro), môže ísť do väzenia až na osem rokov." Podrobnosti z prípadu hovorkyňa odmietla zverejniť.

Anonym nahlásil bombu, evakuovali aj pražský magistrát

Anonym dnes dopoludnia oznámil v telefonáte uloženie výbušniny na niekoľkých miestach v Českej republike. Polícia evakuovala pražský magistrát a odpoludnia je prerušená aj premávka na staniciach v Prahe, Pardubiciach a Plzni. Informoval o tom český spravodajský server Novinky.cz.

České dráhy obmedzili premávku na pražskej hlavnej železničnej stanici, a to od 12.15 h do 12.45 h. Kompletné obmedzenia možno zistiť a sledovať na webovej stránke Českých dráh. Anonym nahlásil uloženie výbušnín nielen polícii. Tá prijala opatrenia, ktoré však médiám z taktických dôvodov bližšie nekonkretizovala. Ľudia dostanú informácie od hliadok priamo na miestach, kde policajti zasahujú, uviedli Novinky.cz.

Bomba bola ohlásená takisto v Pardubiciach. Polícia krátko po 10.00 h začala vypratávať radnicu a záhradky reštaurácií a kaviarní na historickom Pernštýnskom námestí. Podľa informácií denníka Právo boli ohlásené výbuchy niekoľkých bômb v Pardubiciach napoludnie - vrátane stanice. 

Podľa plzenskej polície sa anonymná hrozba výbuchom týka aj tamojšej hlavnej stanice, kde bola dopoludnia obmedzená premávka. Ľudia museli odísť i zo všetkých budov magistrátu. V Jičíne anonym oznámil uloženie bomby na mestskom úrade. Z dvoch budov evakuovali 150 úradníkov, na mieste je polícia.

Polícia hľadala bomby v Prahe, Plzni, Pardubiciach a inde, vlaky meškali 

Anonym dnes oznámil uloženie bômb na vyše desiatich miestach v Českej republike, vrátane železničných staníc v Prahe, Plzni a Pardubiciach a magistrátov v Prahe, Plzni či Jičíne. Polícia tieto miesta evakuovala, žiadnu výbušninu však nenašla, informoval Český rozhlas. 

Pred 13.00 h bola premávka na spomínaných železničných staniciach obnovená, ale vlaky nabrali meškanie od 40 do 60 minút. Hovorkyňa policajného prezídia Markéta Janovská odmietla z taktických dôvodov špecifikovať miesta, o ktoré ide, aj prebiehajúce policajné opatrenia.

Petr Šťáhlavský z tlačového oddelenia železničnej spoločnosti České dráhy potvrdil, že "pred 13. hodinou bola prevádzka na železničných staniciach obnovená". Hrozba sa vzťahovala aj na jednu základnú školu v Pardubiciach, pričom anonym telefonoval nielen polícii.

Viac o téme: BombaEvakuáciaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu