Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Maďarský poslanec popieral genocídu, súd to nenechal len tak: Trest ho neminul

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BUDAPEŠŤ - Za popieranie genocídy spáchanej režimom národných socialistov odsúdil okresný súd v juhomaďarskom Segedíne predsedu obecnej organizácie ultrapravicovej strany Jobbik Zsolta Dobiho. Informovali o tom dnes viaceré maďarské médiá odvolávajúc sa na správu nadácie Čin a ochrana (TEV).

Dobi je predsedom organizácie Jobbiku v obci Üllés v Čongrádskej župe. Súd ho odsúdil na 100 hodín verejnoprospešných prác a zaviazal ho k návšteve budapeštianskeho Pamätného centra holokaustu, z ktorej bude musieť napísať svojmu kurátorovi správu.

Predseda obecnej organizácie Jobbiku bol odsúdený za článok v periodiku obecnej organizácie Jobbiku, ktorý vydávajú pod názvom Árpád Népe (Árpádov ľud). V ňom sa uvádza, že nie sú žiadne dôkazy o tom, že by židia boli masovo vyvražďovaní. "Nenašli fotografie, plány, ani dokumenty. Nič." - cituje TEV z uvedených novín.

Nadácia TEV podala žalobu ešte v roku 2013. Sudca pri vynesení verdiktu uviedol, že neboli pochybnosti o tom, že noviny, ktoré distribuovali prostredníctvom ďalších členov tamojšieho Jobbiku na 1200 adries, redigoval predseda.

Viac o téme: GenocídaJobbikZsolt Dobi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu