Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nové VIDEO ukazuje hrozivý moment: Takto sa atentátnik Daeš odpálil v parížskej reštaurácii

Chvíle smrti. Zobraziť galériu (3)
Chvíle smrti. (Zdroj: zone)

LONDÝN/PARÍŽ - Vo Francúzsku po prvýkrát odvysielali zábery z priemyselnej kamery, na ktorých vidno, ako sa odpálil samovražedný útočník Daeš. Chvíle smrti Brahima Abdeslama (†31) v parížskej reštaurácii Comptoir Voltaire boli zachytené 13. novembra minulého roka. Išlo o noc plnú krviprelievania, kedy členovia teroristickej organizácie po celej metropole zavraždili 130 ľudí.

Najhľadanejší terorista sveta sa premával po strednej Európe: MAPA Tu ste ho mohli stretnúť!

Abdeslam, držiteľ francúzskeho pasu, ktorý vyrastal v Bruseli, vošiel v piatok o 21.40 h. do reštaurácie. Nervózny a s popolavou tvárou prešiel dverami po tom, čo ho vysadilo vonku auto. Terorista kráčal smerom k prázdnemu stolu, sklonil hlavu a k očiam si priložil ľavú ruku, následne odpálil samovražedný pás s výbušninami.

Na záberoch sa objaví obláčik bieleho dymu a jeho trup je oddelený od dolnej polovice tela. Na mieste je mŕtvy, hoci je neuveriteľné, že hostia, ktorí sedeli v jeho blízkosti, vyviazli s relatívne ľahšími zraneniami. Podľa portálu dailymail.co.uk zostalo z atentátnikovho tela tak málo na identifikáciu, že sa experti museli spoľahnúť na určenie jeho totožnosti z malej časti odtlačku prsta.

Nové VIDEO ukazuje hrozivý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: zone)

Francúzsky kanál M6 odvysielal zábery v nedeľu večer počas programu "Zone Interdite" (Zakázaná zóna). Záznam potom prebrali ďalšie médiá s varovaním, že nie je vhodný pre malé deti a objavil sa vo viacerých správach a na sociálnych sieťach. "Šokujúce zábery M6 ukazujú Brahima Abdeslama, ako sa vyhodí do vzduchu," hlásal titulok denníka Le Figaro.

Nové VIDEO ukazuje hrozivý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: zone)

Brahim Abdeslam bol brat Salaha Abdeslama (26) ktorý utiekol z Paríža potom, čo nedokázal odpáliť svoj samovražedný pás na Stade de France, počas priateľského futbalového zápasu medzi Francúzskom a Nemeckom. Minulý mesiac ho chytili v Bruseli tesne predtým, než sa jeho komplici postarali o smrť ďalších 32 nevinných pri sérií útokov v belgickom hlavnom meste. Salah Abdeslam má byť prevezený späť do Paríža, kde ho budú súdiť za masové vraždy a zločiny terorizmu.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov!

Viac o téme: Teroristický útokParížBrahim Abdeslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu