Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Megarazia v miliardárovej firme: Lídra ruskej opozície prekvapila tajná služba

Michail Prochorov,
Michail Prochorov, (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) prehľadala kancelárie spoločnosti ovládanej miliardárom a majiteľom amerického basketbalového tímu Brooklyn Nets, Michailom Prochorovom.

Vnútroštátna spravodajská služba FSB, ktorá je nástupníčkou sovietskej tajnej služby KGB, oznámila, že prehliadky boli súčasťou vyšetrovania údajného daňového úniku. FSB dodala, že vyšetrovanie ešte prebieha, uviedla dnes agentúra AP.

Niektoré ruské médiá zverejnili špekulácie, že razie zrejme mali vyvinúť nátlak na Prochorova, aby sa zriekol kontroly nad svojimi médiami. Patria k nim napríklad internetové noviny RBC, ktoré zverejňujú správy o Kremli vrátane podrobného obsahu tzv. Panamských dokumentov (Panama Papers).

Prehliadky zo štvrtka 14. apríla sa uskutočnili práve v čase, keď mal ruský prezident Vladimir Putin svoju každoročnú televíznu reláciu, v ktorej odpovedal priamo na otázky občanov. Putinov hovorca Dmitrij Peskov dôrazne poprel akúkoľvek súvislosť medzi raziami a Prochorovovým vlastníctvom médií.

Viac o téme: Michail Prochorov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu