Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Megaškandál v obchodovaní s deťmi: V nemocnici objavili tajnú "farmu" s bábätkami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

DILLÍ - Obchodovanie s deťmi nie jav, ktorý by z civilizovanej spoločnosti úplne vymizol. Ešte stále sa v ňom točí obnos peňazí dostatočný na prilákanie podvodníkov, ktorí sa postarali aj o ďalší škandál, tentokrát v Indii. Polícia v súkromnej nemocnici Palash Hospital v okrese Gwalior objavila detskú farmu, kam boli odkladaní nechcení novorodenci a vymenení za približne 1400 eur, prípadne predaní. Išlo o bábätká, ktoré boli počaté mimo manželstva, alebo počas znásilnení.

VIDEO Nemocnica ako z čias Mengeleho: Po operácii bábätka sa matke naskytol zdrvujúci pohľad

Polícia urobila raziu v nemocnici v sobotu večer po tom, čo dostala informácie o obchode s deťmi. Dve z nich sa jej podarilo zachrániť. Tri ďalšie boli predané bezdetným párom do miest Uttar Pradesh a Chhattisgarh.

V súvislosti s prípadom obvinili päť ľudí, vrátane riaditeľa nemocnice T.K. Guptu, a to z nákupu osôb ako otrokov, obchodovania s otrokmi a kupovania detí za účelom prostitúcie. Medzi zatknutými je aj správca zdravotníckeho zariadenia.

"Keď k nim prišlo dievča alebo jeho rodičia kvôli ukončeniu tehotenstva, lekári v nemocnici sa ich snažili presvedčiť, že im zaistia bezpečnosť a tajný pôrod. Akonáhle sa dieťa narodilo a matka bola prepustená, vedenie nemocnice začalo hľadať dôveryhodné páry, ktoré by ho mohli kúpiť," uviedol Prateek Kumar z jednotky boja proti zločinu. V jednom prípade bolo novonarodené dievča vymenené za chlapca, dodal.

"Je znepokojujúce, že zdravotníckych pracovníkov, ktorí majú konať v najlepšom záujme svojich pacientov, vedie finančný zisk. Obchod s ľuďmi je potrebné riešiť na všetkých stupňoch. Adopcia musí byť transparentná a v najlepšom záujme oboch strán a dieťaťa," uviedla pre portál metro.co.uk Rani Bilkhuová z charity Jeena International, ktorá vedie kampaň proti interrupciám na základe pohlavia.

Polícia teraz hľadá páry, ktoré si takýmto spôsobom deti kúpili, ale aj tie, ktoré ich predali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu