Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vrahyňa, ktorá kričala Allahu Akbar: Vo VIDEU prehovorila, prečo Nasti (†4) odrezala hlavu!

Žena prehovorila o motívoch vraždy. Zobraziť galériu (2)
Žena prehovorila o motívoch vraždy. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Uzbecká opatrovateľka, ktorá začiatkom týždňa zavraždila v Moskve štvorročné dieťa a odťala mu hlavu, odôvodnila svoj čin ruskou účasťou na bombardovaní islamistov v Sýrii. Povedala to v rozhovore s ruskými vyšetrovateľmi, ktorého úryvky dnes unikli na niekoľko ruských serverov. Pravosť videoklipu nie je možné overiť, polícia sa k jeho obsahu nevyjadrila.

Súd uvalil väzbu na ženu podozrivú z vraždy dievčatka: Prezradila motív otrasného činu!

"Pomstila som sa tým, ktorí prelievajú krv," povedala do kamery Gjulčechra Bobokulovová, ktorá po vražde s hlavou mŕtveho dieťaťa v ruke desila okoloidúcich v moskovských uliciach, než ju zadržala polícia. Pri zadržaní hrozila, že sa vyhodí do povetria, a vykrikovala "Alláhu akbar" (Boh je veľký).

"Putin prelieva krv, lietadlá bombardujú. Prečo sú moslimovia zabíjaní? Chcú tiež žiť," povedala lámanou ruštinou tridsaťosemročná vrahyňa oblečená v rovnakom odeve, v ktorom sa v stredu objavila pred moskovským súdom. Ten Bobokulovovú poslal na dva mesiace do vyšetrovacej väzby.

Na videozázname Bobokulovová prehlasuje, že sa chcela presťahovať do Sýrie, ale nemá na to dostatok peňazí. Či by sa pripojila k bojovníkom hnutia Daeš, nevie. Podľa ruských policajtov je zrejme "vražedná opatrovateľka" psychicky chorá. Vraždu štvorročného dievčaťa zatiaľ nevyšetrujú ako teroristický čin.

Brutálna vražda dievčatka bola pre Rusko šokom

Väčšina ľudí mala informácie o nej skôr z internetu a lokálnych elektronických médií, federálne televízne kanály informovali o tragédii až v stredu. Uviedli, že páchateľka bola zadržaná, a pripustili, že je zrejme duševne chorá. Nezverejnili však žiadne podrobnosti o trestnom čine ani o tom, že podozrivá pred svojím zatknutím chodila s odťatou hlavou dievčatka v rukách okolo stanice metra.

K nezverejneniu informácií o tomto trestnom čine sa vyjadril aj hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorý uviedol, že sa tak nestalo na príkaz Kremľa. Spresnil, že rozhodnutie neinformovať o tejto tragédii prijali samotné televízne stanice. "Mne sa zdá, že s takým rozhodnutím možno len súhlasiť, pretože to bolo príliš monštruózne na odvysielanie v televízii," vyhlásil Peskov.

Rusko začalo letecké údery na ciele v Sýrii 30. septembra 2015. Od začiatku tvrdí, že sa zameriava na likvidáciu islamistov, ale kritici Rusko obviňujú, že mu ide najmä o podporu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, a preto útočí aj na umiernených povstalcov, z ktorých časť má podporu Západu.

Ruská polícia informovala, že po čine pestúnka, oblečená v hidžábe a s odrezanou hlavou dieťaťa v rukách, v blízkosti stanice metra Okťabrskoje Pole vykrikovala "Alláhu akbar" a aj v stredu pred príchodom do súdnej siene vyhlásila, že spáchať vraždu jej "prikázal Alah". Vyšetrovatelia však zatiaľ nemajú podozrenie, že by vražda dievčatka mohla súvisieť s terorizmom. Pripustili však, že Bobokulovová mohla mať komplica.

Bezhlavé telo dievčatka našli hasiči

K trestnému činu vraždy štvorročného dievčatka došlo uplynulý pondelok vo štvrti na severozápade Moskvy. Vyšetrovaním sa zistilo, že pestúnka ráno počkala, kým rodičia dievčatka odídu s jeho starším súrodencom z bytu. Z neznámych dôvodov potom dievčatko zavraždila, sťala mu hlavu, byt podpálila a z miesta činu ušla. Bezhlavé telo dievčatka našli hasiči privolaní k likvidácii požiaru v byte.

V rodine, kde došlo k vražde, pracovala Gjulčehra Bobokulovová ako pestúnka tri roky. Starala sa o dve deti a rodičia nemali k jej práci žiadne výhrady ani si u nej nevšimli nič podozrivé. V januári odcestovala na dovolenku do rodného Uzbekistanu, kde žijú jej tri deti.

Priateľka podozrivej, Aziza Gadojevová, v rozhovore pre agentúru RIA Novosti uviedla, že Bobokulovová sa z času na čas správala veľmi agresívne. Gadojevová tiež tvrdí, že jej priateľka bola pod silným vplyvom svojho druha, pôvodom z Tadžikistanu, s ktorým v Moskve žila. Práve v Moskve začala nosiť hidžáb.

Viac o téme: Gjulčechra Bobokulovová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu