Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čínske akcie opäť prudko klesli: Hlavný index burzy v Šanghaji padol na mesačné minimum

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ŠANGHAJ - Čínske akciové trhy zaznamenali dnes ďalší pokles, pričom kľúčový index šanghajskej burzy ukončil obchodovanie poklesom takmer o 3 %. Ešte výraznejšie uzatvoril obchodovanie index burzy v Šen-čene, ktorý klesol takmer o 5 %. Informovali o tom agentúra DPA a portál RTTNews.

Hlavný index šanghajskej burzy Shanghai Composite klesol na záver dnešného obchodovania o 79 bodov (2,86 %) a obchodovanie uzatvoril na úrovni 2687,98 bodu. To je najnižšia hodnota indexu za mesiac február. Index sa pritom k záveru obchodovania čiastočne zotavil, keďže počas obchodovania zaznamenal pokles až o 4,6 %.

Podobne dnešné obchodovanie uzatvorili aj ďalšie indexy. Hlavný index burzy v Šen-čene Shenzhen Component klesol na záver obchodovania o 4,98 % a technologický index ChiNext zaznamenal pokles takmer o 6,7 %.

Podľa analytikov je to reakcia investorov na závery zasadnutia ministrov financií skupiny G20, ktoré sa konalo cez víkend v Šanghaji. Očakávali oznámenie nových opatrení na podporu čínskeho hospodárskeho rastu, čo sa podľa nich ale nestalo. Ako povedal Steve Wang, ekonóm zo spoločnosti Reorient Financial Markets, "investori sú sklamaní zo záverov G20, od ktorých si sľubovali viac pozitívnych ekonomických správ".

Viac o téme: ČínaŠanghaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu