Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandál najznámejších tyčiniek: Okamžité stiahnutie z trhu, našli v nich niečo neuveriteľné

(Zdroj: profimedia.sk)

MNÍCHOV - Americká spoločnosť, vyrábajúca čokoládové tyčinky Mars, Snickers a ďalšie, sťahuje tieto sladkosti z európskeho trhu po tom, čo sa v nich našli kúsky plastu. Presný počet kusov z postihnutej šarže zatiaľ nie je známy. Avšak napríklad pobočka v Nemecku ich len za jeden deň vyprodukuje desať miliónov.

V tejto reštaurácii sa tlačili zvratky do krku aj otrlým kontrolórom: FOTO Našli v nej...

Americký veľkovýrobca cukroviniek Mars varuje svojich zákazníkov pred konzumáciou sladkostí značiek Mars, Snickers, Milky Way a Celebrations. Ako dnes spoločnosť oznámila, v jednom produkte sa našli kúsky plastu a nie je možné vylúčiť riziko udusenia. Mars sa preto rozhodol dobrovoľne stiahnuť cukrovinky z predaja.

Dátum minimálnej trvanlivosti sa u dotknutých výrobkov pohybuje od 19. júna 2016 do 8. januára 2017. Podľa hovorcu výrobcu cukrovinky boli vyrobené od začiatku januára do začiatku februára. Ostatné cukrovinky, ako M&M, Balisto alebo Twix sú bez rizika.

Mars úmyselne zvolil veľké časové rozpätie výroby, aby zabezpečil, že stiahne z regálov všetky produkty, ktorých sa toto riziko môže dotknúť. Spoločnosť zatiaľ nepozná počet rizikových produktov a v súčasnosti prešetruje, akým spôsobom sa plast do tyčinky dostal.

Spotrebitelia, ktorí kúpili rizikové produkty, môžu použiť kontaktný formulár na internetovej stránke www.mars.de. Na druhej strane však agentúra DPA upozornila, že nával ustarostených zákazníkov spôsobil niekoľkohodinový výpadok stránky.

"Vďaka tejto výzve by sme chceli uchrániť zákazníkov, ktorí si zakúpili niektoré z produktov, pred ich konzumáciou," uviedol hovorca spoločnosti, ktorý nevedel povedať, či ide o ich historicky najväčší prešľap.

Čokoládový gigant Mars vyvolal stiahnutím niekoľkých svojich produktov celoeurópske zdravotnícke zdesenie. K stiahnutiu došlo už v Nemecku, Veľkej Británii, Španielsku, Taliansku, Belgicku či Holandsku, uviedol francúzsky denník Le Monde.

Viac o téme: MarsSnickers
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu