Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Politici vo Švédsku sa museli zblázniť: Návrh na legalizáciu incestu aj nekrofílie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

ŠTOKHOLM - Mladí politici zo švédskej liberálnej strany doslova šokovali verejnosť svojím návrhom na legalizáciu incestu a nekrofílie. Podľa nich, hoci sú tieto sexuálne aktivity vnímané ako nezvyčajné a nechutné, neznamená to, že by mali byť nezákonné. Za tento postoj sa na nich okamžite zniesla spŕška kritiky, a to aj z vlastných radov.

Lekári prišli s razantným krokom: Cigarety chcú zakázať aj dospelým, budú však aj výnimky!

Liberálna mládež Švédska chce povoliť súhlasný sex medzi dvoma súrodencami vo veku nad 15 rokov, a sex s mŕtvolou, ak existuje písomný súhlas urobený predtým, než osoba zomrela. "Nemáme radi zákony týkajúce sa morálky vo všeobecnosti, a táto legislatíva teraz aj tak nikoho nechráni," uviedla Cecilia Johnssonová, predsedkyňa mladých liberálov v Štokholme, pre denník Aftonbladet.

Podľa nej je ich úlohou posúvať myslenie o krok ďalej. Krídlo mladých liberálov hlasovalo za legalizáciu incestu a nekrofílie na svojom výročnom zasadnutí minulý víkend. "Malo by to byť vaše vlastné rozhodnutie, čo sa udeje s vaším telom po smrti, ak chcete odkázať svoje ostatky do múzea alebo pre účely vedy, alebo ak chcete, aby sa s nimi mohol niekto po vašej smrti vyspať, potom by to malo byť v poriadku," dodala Johnssonová.

Kontroverzné vyhlásenie bolo okamžite kritizované aj materskou stranou, staršími liberálmi a niekoľkými významnými osobnosťami. Mládež obvinili z baženia po publicite, ktorá je pre nich dôležitejšia ako politika. Ľudia sa vraj takejto forme liberalizmu iba smejú a pýtajú sa, čo príde nabudúce? Výzva vyriešiť problematiku sexu s hrochmi?

Tlačový hovorca liberálov v pondelok povedal, že materská strana s krídlom mládeže nesúhlasí a chce, aby nekrofília aj incest zostali nezákonné.

Viac o téme: IncestNekrofília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu