Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Primátor Brna prežíva chvíle plné strachu: Kvôli výstavbe islamskej modlitebne tvrdé vyhrážky

Peter Vokřál
Peter Vokřál (Zdroj: youtube.com)

BRNO - Pozastavenie plánovanej výstavby moslimskej modlitebne v brnianskej mestskej časti Královo Pole požaduje zatiaľ neznáma osoba, ktorá sa vyhráža vedeniu juhomoravskej metropoly na čele s primátorom Petrom Vokřálom. Ak tomu nezabránia, potom vezme právo do vlastných rúk a stavbe zabráni, tvrdí. Informáciu priniesli dnes české elektronické médiá s odvolaním sa na samotného muža č.1 brnianskej radnice.

Islamské kultúrne centrum s modlitebňou chce založiť spolok Ahlulbayt. Výstavbu novej modlitebne chce financovať istý moslimský podnikateľ. Primátor mesta preto konštatoval, že si nedokáže predstaviť, na základe čoho by tomu malo vedenie Brna zabrániť, keďže všeobecne nikto nič nepovoľoval. 

Hrozby sú podľa slov Petra Vokřála neprijateľné, nedôstojné a nevhodné, aj keď má pochopenie pre napätie a nervozitu, ktoré aktuálne panujú v spoločnosti. Primátor zatiaľ trestné oznámenie vo veci nepodal, kauzu však rieši v spolupráci s mestskou i štátnou políciou, pričom už došlo k prijatiu niektorých bezpečnostných opatrení. Plánovanou výstavbou sa kvôli sťažnostiam občanov zaoberá už aj vedenie mestskej časti Královo Pole. 

Viac o téme: BrnoPeter VokřálAhlulbayt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu